Феніксівці відвідали Всеукраїнський наметовий табір для людей з інвалідністю

Минулого тижня учасники Лебединського представництва спортивного клубу інвалідів «Фенікс» відвідали Всеукраїнський наметовий табір для людей з інвалідністю, який розміщувався біля Котельви, що на Полтавщині. Там проходили обласні змагання із рекреаційних видів спорту, під час яких Сумщину гідно представляла команда лебединців. Загалом у таборі було 89 осіб, представники Полтавської, Київської, Сумської та Одеської областей.

Програма змагань була різноманітною: бочче, кульова стрільба, бомбаскет, дартс, спортивне орієнтування на місцевості, в’язання вузлів, подолання квест-дистанції, а також відбувалися майстер-класи із виготовлення ляльок-мотанок, виробів з листя кукурудзи. Крім цього, відбувся вечір психологічного етюду, який цікаво й змістовно провела волонтер-психолог Тамара Мандрика. У таборі також проходила виставка виробів «Рідний край», де лебединці посіли І місце та були нагороджені грамотою.

Родзинкою наметового життя стало відкриття першого інклюзивного фестивалю творчості осіб з інвалідністю «Надворсклянські вечорниці», що принесло багато позитиву, а задоволенню усіх учасників не було меж. Купання на березі Ворскли додавало також всім сил і здоров’я.

Лебединці відвідали і заповідник диких звірів, де роздивилися близенько лам, кабанів, рідкісних водяних птахів.

Табір відвідували поважні гості: Корост Тетяна Михайлівна – герой України, голова Котелевської ОТГ, Колос Віктор Павлович – колишній голова Котелевської районної державної адміністрації.

Лебединське представництво Спортивного клубу інвалідів “ФЕНІКС” висловлює вдячність організатору, керівнику Полтавського обласного осередку “СОЮЗ ОРГАНІЗАЦІЙ ІНВАЛІДІВ УКРАЇНИ” Сергію Андрійовичу Чумаку та всім причетним до проведення такого змістовного активного відпочинку для людей із особливими потребами!

Тетяна Чуйко, керівник Лебединського представництва СКІ “Фенікс”

Поділитися