Олександр Бакликов привітав земляка Володимира Курила зі 100-річчям

Сторіччя на своєму життєвому шляху відзначив 27 липня цього року поважний чоловік з великим трудовим та життєвим досвідом, уродженець Лебедина Володимир Курило.

Мудрий, енергійний, сповнений оптимізму чоловік у день своїх іменин зустрів Лебединського міського голову Олександра Бакликова, який приїхав у столицю привітати ювіляра з визначною датою.

«Ви пройшли неабиякий життєвий шлях, стійко подолали найтяжчі випробування війни, самовіддано працювали на відродження нашої країни. Від себе особисто і від усієї громади бажаю Вам і Вашій родині міцного здоров’я, добробуту, миру та злагоди», – звернувся до довгожителя очільник громади і вручив подяку та пам’ятні подарунки.

Народився Володимир Михайлович Курило 27 липня 1921 року у місті Лебедин Сумської області у сім’ї робітників. Тут закінчив педагогічне училище і по 1941 рік працював учителем початкових класів у селі Горки, що на Лебединщині. З 1942 року Володимир Михайлович – учасник Другої світової війни.

У післявоєнні роки Володимир Курило працює у Чернівецькій області, паралельно здобуваючи вищу освіту і захищаючи кандидатську дисертацію. З 1975 переїздить до столиці, де до 1989 року працює заступником міністра освіти Української РСР. Володимир Михайлович не полишає наукову діяльність і захищає вже докторську дисертацію.

Володимир Курило є доктором історичних наук, професором, почесним академіком Національної академії наук України, заслуженим працівником вищої школи (1974 р.). За свою трудову діяльність неодноразово був нагороджений урядовими орденами та медалями.

Поділитися