30 липня у світі відзначали Всесвітній день протидії торгівлі людьми

Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, від якої потерпають чоловіки, жінки та діти, та яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну. Маніпулюючи бажаннями та намірами людей, їх ошукують та експлуатують.

З нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми на території Лебединської міської територіальної громади  була проведена інформаційно-просвітницька кампанія з питань протидії торгівлі людьми. У старостинських округах старостами проведені бесіди з жителями та роздані інформаційні буклети та листівки.

Управлінням праці та соціального захисту спільно з Міським центром соціальних служб на базі наметового табору «Сузір’я» розповсюджені інформаційні матеріали та  проведена гра «Anti Trafficking » з учнівською та студентською молоддю до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми.

Основна метою кампанії – інформування та підвищення рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми, поширення важливої інформації про цю проблему та небезпеку, яку вона становить.

Для отримання допомоги чи консультації з питань протидії торгівлі людьми звертайтесь за вказаними телефонами:

 527 або 0-800-505-501;– Національна гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів; 527.org.ua – електронні консультації. Консультації надаються безкоштовно та конфіденційно!

+38 (044) 279-98-99 – Державна міграційна служба України

Поділитися