Проведення чергового призову громадян на території Лебединської міської територіальної громади у квітні-червні 2021 року

Про хід виконання розпорядження міського голови від 03.03.2021 № 34-ОД «Про організацію проведення у квітні-червні 2021 року на території Лебединської міської територіальної громади чергового призову громадян України на строкову військову службу до Збройних сил України та інших військових формувань» проінформував сьогодні учасників апаратної наради старший офіцер відділення обліку і мобілізаційної роботи ІІ відділу Сумського районного ТЦК та СП Євгеній Шкурко.

У квітні-червні 2021 року проведено призов та відправку на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань громадян Лебединської територіальної громади у кількості 24 чоловіка, що становить 100% виконання планового завдання.

Створено призовну комісію та затверджено її склад.

Головою призовної комісії забезпечено якісне проведення засідань призовних комісій на призовній дільниці Лебединського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, відповідно до затвердженого графіка роботи призовної комісії.

Постійно вживалися заходи щодо організації дієвої взаємодії з військовим комісаріатом, керівниками підприємств, організацій, представниками відділення поліції № 3 (м. Лебедин) Сумського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області та Роменською місцевою прокуратурою Сумської області з питань розшуку та притягнення до відповідальності громадян, які ухиляються від призову на строкову військову службу.

Створено комісію для медичного огляду призовників у основному і дублюючому складі.

У відповідності до наказу Міністра оборони України від 14.08.2008 №402 «Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України17 листопада 2008 року за 1109/15800, організовано з 09 березня 2021 року рентгенівське обстеження призовників, забезпечено проведення призовникам флюорографії грудної клітки, електрокардіограми, визначення групи крові та резус-фактора, необхідних аналізів.

Призовна дільниця забезпеченв необхідним інструментарієм, медичний персонал необхідними бланками.

Громадяни, які за станом здоров’я, морально-діловими якостями,  рівнем освіти придатні до військової служби, організовано проведення аналізу крові на відсутність (наявність) захворювання на ВІЛ/СНІД, гепатит «В», «С».

З 09 березня 2021 року організовані та проведені медичні комісії на призовній дільниці Лебединського об’єднаного  міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, відповідно до затвердженого графіка роботи медичної комісії. На час проведення медичної комісії лікарі забезпечені медичними сестрами та санітаркою.

Взято під особистий контроль оповіщення та прибуття громадян, які згідно Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу” підлягають призову на строкову військову службу у квітні-червні 2021 року, постійно проводилась робота щодо розшуку призовників, які ухиляються від проходження призову і не з’являються на призовну дільницю.

Керівники підприємств, установ, навчальних закладів та старости Лебединської міської територіальної громади під час проведення призову щоп’ятниці надавали до призовної дільниці Лебединського об’єднаного  міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки письмову узагальнюючу інформацію щодо наявності призовників, які без поважних причин не прибули для проходження медичної та призовної комісій.

Поділитися