Оздоровлення та відпочинок продовжуються

17 липня 2021 року діти пільгових категорій Лебединської міської територіальної громади заїхали на І зміну до дитячого табору «Дружба» в м. Білопілля та на  ІІ зміну до дитячого табору «Ровесник» м. Суми. Де їх з радістю зустріли працівники закладу. 

Для дітей проводитимуться пісенно-розважальні програми, танцювальні конкурси,  інтелектуальні ігри, спортивні змагання та інші заходи.
         Доброзичлива атмосфера, активне спілкування, цікаві заходи – все це сприятиме повноцінному відпочинку дітей після напруженого шкільного року.
         Діти матимуть можливість гарно провести літні канікули , відпочити, набратися сил і здоров’я,  знайти собі нових друзів.

Для реалізації права на відпочинок та оздоровлення дітей пільгових категорій, зареєстрованих на території Лебединської міської територіальної громади, батькам або особам, які їх замінюють необхідно звернутися до управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради та заповнити бланк відповідної заяви, до якої додається копія документа, що посвідчує особу дитини, копії документів, які підтверджують пільговий статус дитини, завірені в установленому законодавством порядку або подані із пред’явленням оригіналів.

Ці заяви з доданими документами опрацьовуються спеціалістами управління, ведеться їх облік та потім, згідно з розподілом путівок, проводиться відбір дітей у порядку черговості поданих заяв у межах пільгових категорій.

Першочергово направляються на оздоровлення діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; діти, один з батьків яких загинув в районі проведення АТО або помер від поранення, отриманого в АТО; діти, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків; діти з інвалідністю; діти, взяті на облік службами у справах дітей як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах.

Діти пільгових категорій мають можливість відпочити та оздоровитись в таких таборах як : «Артек», «Молода гвардія», «Дружба», «Ровесник» та наметовому таборі «Сузір’я»/ За бажанням батьків (або ж осіб, які їх замінюють) діти мають право на отримання безоплатної путівки або путівки з частковою оплатою в розмірі 20, 30 чи 50% вартості за відсутності відповідної путівки або отримати путівку з більшою частковою оплатою вартості, яка є в наявності.

Управління праці та соціального захисту населення

Поділитися