Вирішували питання пасажирських перевезень

Виконавчий комітет Лебединської міської ради розглянув колективне звернення мешканців села Штепівка і громадян, які працюють у селі Штепівка, а проживають в інших населених пунктах щодо забезпечення руху автобуса за маршрутом «Лебедин – Штепівка» до села Штепівка.

Протягом останнього року у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби значно зменшився пасажиропотік на автобусних маршрутах. Так, приватний перевізник, який обслуговував маршрут «Лебедин – Суми» через село Штепівка припинив здійснення перевезень через низьку рентабельність.

З метою вирішення проблеми щодо відсутності транспортного сполучення між Лебедином та населеними пунктами сільської місцевості сьогодні відбулася нарада першого заступника міського голови Ольги Зікєєвої зі старостами відповідних старостинських округів та депутатом Лебединської міської ради. Учасниками наради було вирішено сприяти відновленню пасажирського руху у даному напрямку. Тож, автобус «Лебедин – Суми» відтепер буде курсувати через такі населені пункти: Катеринівка, Гринцево, Штепівка, Грицини, Руда, Михайлівка та Підопригори. Попередньо маршрут буде здійснюватися 2 рази на день, 5 днів на тиждень.   

Важливість саме цього транспортного сполучення полягає у тому, що у селі Штепівка функціонує амбулаторія загальної практики-сімейної медицини, яка обслуговує низку прилеглих населених пунктів. Працівниками штепівської амбулаторії у тому числі є мешканці з Лебедина та Сум. Відсутність даного транспортного сполучення може спричинити закриття лікарні, що є неприпустимим у розпал поширення пандемії.

Окрім того, вихованцями Штепівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Лебединської міської ради є діти з прилеглих населених пунктів, так само як і працівники цього закладу.

Поділитися