Вирішувались питання забезпечення мешканців громади безоплатними і на пільгових умовах лікарськими засобами

Сьогодні, 20 травня, під керівництвом першого заступника Лебединського міського голови Ольги Зікєєвої відбулася нарада щодо забезпечення безоплатними і на пільгових умовах лікарськими засобами мешканців Лебединської міської територіальної громади, які мають на це право відповідно до законодавства. У нараді взяли участь посадові особи виконавчих органів Лебединської міської рада та сімейні лікарі – фізичні особи – підприємці.

Розпочинаючи нараду перший заступник зазначила, що безоплатний або пільговий відпуск лікарських засобів за рецептами лікарів провадиться групам населення та за категоріями захворювань згідно з додатками 1 і 2 постанови Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 р. № 1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань». Та додала, що витрати, пов’язані з відпуском лікарських засобів безоплатно і на пільгових умовах, провадяться за рахунок асигнувань на охорону здоров’я, що передбачаються, в першу чергу, державним бюджетом та можуть також фінансуватися за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Учасники наради обговорили проблемні питання, які виникають в процесі забезпечення громадян безоплатними і на пільгових умовах лікарськими засобами. Зокрема, зупинилися на проблемних питаннях, які виникають в процесі забезпечення лікарськими засобами громадян, які підписали декларації із сімейними лікарями – фізичними особами – підприємцями. Підсумовуючи хід наради, перший заступник голови наголосила, що враховуючи стан справ, який склався на сьогодні у зв’язку з відсутністю фінансування з боку держави на зазначені заходи у сфері охорони здоров’я, Лебединська міська рада та її виконавчий комітет будуть докладати зусиль, щоб громадяни були забезпечені лікарськими засоби незалежно від того з яким сімейним лікарем у них підписана декларація чи то з сімейним лікарем Лебединської центральної районної лікарні, чи з сімейним лікарем – фізичною особою – підприємцем. У 2021 році Лебединською міською радою на забезпечення безоплатними і на пільгових умовах лікарськими засобами мешканців Лебединської міської територіальної громади вже виділено кошти у сумі 1 млн. 80 тис. гривень.

Поділитися