Психологічна реабілітація учасників Революції Гідності та АТО/ООС, виплата грошової компенсації вартості проїзду до суб’єктів надання послуг для проходження психологічної реабілітації та назад у 2021 році

Управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради повідомляє, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 р. № 1057 затверджено Порядок проведення психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях (далі-Порядок).

Цей Порядок визначає механізм організації проведення психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях структурними підрозділами з питань соціального захисту населення.

Рішенням робочої групи від 15.03.2021 р. №3 при управлінні праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради затверджено перелік суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації, а саме:

  1. ТОВ «Комплекс оздоровлення та відпочинку «Ірбіс» (Херсонська область, Нова Каховка, вул. Парижської Комуни, 5/126);
  2. ТОВ «Санаторію «Токарі» (Сумська область, Лебединський район, с. Токарі , вул. Санаторна,96);
  3. ПАТ ЛОЗПУ «Укрпрофоздоровниця» ДП «Санаторій «Моршинкурорт» (Львівська область, м. Моршин, Паркова площа, 3);
  4. ТОВ «Санаторію «Райдуга» (Хмельницька область, м. Волочиськ, вул. Запорізька, 11);
  5. ДП «Південь-Курорт-Сервіс» санаторій «Орізонт» (Одеська область, Білгород-Дністровський, смт. Сергіївка, вул. Гагаріна, 1а).

Відповідно до пункту 12 Порядку для проходження психологічної реабілітації отримувач послуг або його законний представник звертається до замовника послуг за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування) із заявою, складеною в довільній формі, до якої додаються:

  1. копія посвідчення учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, або учасника війни;
  2. копія документа, що підтверджує безпосередню участь у антитерористичній операції або забезпеченні її проведення із безпосереднім перебуванням у районах антитерористичної операції у період її проведення, або копія документа про участь особи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення;
  3. копія посвідчення постраждалого учасника Революції Гідності для осіб, які мають статус постраждалого учасника Революції Гідності.

Для відшкодування вартості проїзду до суб’єктів надання послуг і назад, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2016 р. № 528, отримувачі послуг подають до органів соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування) такі документи:

  • заяву про надання грошової компенсації із зазначенням рахунку, відкритого в банківській установі, та адреси для надіслання органом соціального захисту населення повідомлення про прийняте рішення (електронною поштою або на паперовому носії);
  • копію паспорта або іншого документа, що засвідчує особу заявника та місце його проживання;
  • заповнений суб’єктом надання послуг відривний корінець направлення на психологічну реабілітацію із зазначенням строків проведення такої реабілітації;
  • оригінали проїзних документів, що підтверджують витрати на оплату проїзду (на проїзному документі повинні бути зазначені дата проїзду та його вартість).

Бажаючі отримати психологічну реабілітацію та відшкодування вартості проїзду до суб’єктів надання послуг і назад з числа постраждалих учасників Революції Гідності та учасників АТО/ООС можуть звернутися з пакетом документів, який зазначений вище, в управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради за адресою: м. Лебедин, вул. Леоніда Батютенка, 55, каб. 4, відповідальна особа – Сітак Євген Олександрович, телефон: (05445) 2-14-92, 0957961444.

Поділитися