Відбулася зустріч із представниками Фонду державного майна України

16 березня у стінах Лебединської міської ради відбулася зустріч Головного спеціаліста Управління забезпечення реалізації повноважень у Сумській області Регіонального відділення Фонду державного майна України по Полтавській та Сумській областях Валентини Матвєєвої із місцевими підприємцями, представниками місцевої преси, яка розповіла про проблеми приватизації об’єктів державної власності та шляхи їх вирішення.

Зокрема, наголосила, що не тільки власники майна можуть бути ініціаторами щодо продажу об’єктів державної власності, адже, кому, як не мешканцям села, селища, міста відомі будівлі, споруди, недобудови, які знаходяться у їх населеному пункті, не використовуються та просто руйнуються, – зазначила фахівець. Доповідач підкреслила, що усі об’єкти малої приватизації продаються виключно через аукціони ProZorro.Продажі. Ця система побудована на принципах повної прозорості – оприлюднення переліків об’єктів, оголошення умов, проведення аукціонів та визначення переможців – все це відбувається публічно і відкрито для повного уникнення корупції.

Інформація про об’єкти приватизації розміщується на сайті Фонду державного майна України spfu.gov.ua, на privatization.gov.ua. Оскільки, один із об’єктів приватизації, що виставлено на аукціон, розташований у місті Лебедині, представники міської громади побували на об’єкті, розмістили банер із запрошенням бажаючих до приватизації вказаної будівлі.

Поділитися