Безпритульні тварини: чия це проблема?

Питання безпритульних тварин на вулицях міста, на жаль, стоїть досить гостро, можна навіть сказати, що ця тема є болючою. У минулому багато з цих тварин-безхатьків були чиїмись добрими домашніми улюбленцями. Шкода тільки, що потрапивши у немилість до своїх колишніх господарів вони опиняються на вулиці, а не у відповідних для цього місцях. Як не прикро, але це факт. Чи не є така безвідповідальна поведінка колишніх господарів найяскравішим проявом жорстокого поводження з тваринами?

Річ в тім, що на державному рівні з розв’язанням цієї проблеми не поспішають. З Лебединської міської ради неодноразово було направлено звернення з проханням врегулювати або допомогти розв’язати цю проблему. У листах-відповідях з Мінрегіону та Міндовкілля говориться про те, що вони не можуть впливати на розв’язання цього питання. У листі з відповіддю з Верховної Ради України зазначається, що наразі у ВРУ вже зареєстровано 2 проєкти законів №2351 та №3796, які мали б врегулювати це питання. Однак їх ще не було прийнято. Опрацювавши перший з них, профільний комітет ВРУ рекомендував Верховній Раді України повернути його на повторний розгляд у другому читанні. Другий, законопроєкт №3796, який мав би врегулювати це питання, знаходяться на опрацюванні У Комітеті Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування. Коли слід чекати на рішення Ради – невідомо.

Все, що може зробити міська влада у цій ситуації – стерилізувати безпритульних тварин. Що і відбувається постійно. Жодного іншого законного способу якось розв’язати цю проблему немає.

Шановні лебединці, закликаємо вас відповідально ставитися до своїх домашніх улюбленців. Якщо берете додому песика, будь ласка, подбайте про нього. Відповідальність чи безвідповідальність кожного з нас окремо веде до наслідків для всіх.

Поділитися