Афганістан – то біль і смуток, чиєсь обірване життя

Щороку 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. З цієї нагоди у бібліотечних закладах міста було організовано і проведено цикл заходів.

Працівники міської бібліотеки №1 оформили книжкову виставку-спогад «Пам’ять і долі афганської війни», на якій представлено твори О. Проханова «Палаючі сади» та «Дерево в центрі Кабула», О. Дмитренка «Аіст», І. Моісєєнка «Сектор обстрілу «Аісти», О. Стовби «Мамо, я повернусь», Н. Іванова «Ми повернемося живими», збірку оповідань «По гарячій землі» та ін. Відвідувачам бібліотекарі розповіли про історичні факти того часу, познайомили з літературою, та запропонували до перегляду відео – фільм «Афганістан. Я пам’ятаю».

У міській бібліотеці №2 представили відвідувачам тематичну книжкову викладку «Афганістан – вчив! Афганістан – карав! Афганістан – випробовував!». Ознайомившись з книгами та документами, читачі дізнаються про жахливі події війни та героїв Афгану. Ми маємо знати про страшні події безглуздої афганської війни і пам’ятати, що і сьогодні серед нас живуть люди, які в 80-90 роках минулого століття стали свідками й учасниками тих воєнних подій.

КЗ «Центральна районна бібліотека» підготувала тематичну книжкову виставку «Їх покликав Афган», яка експонується у інтернет-центрі. На заставці екранів у цей день розміщені зображення, які нагадують про події в Афганістані. До уваги відвідувачів бібліотеки представлені книги про війну в Афганістані, фотографії учасників бойових дій – наших земляків, статті із місцевих газет, художні твори, у яких відображено мужність і героїзм наших бійців, випущена інформаційна пам’ятка «Загиблі на чужині». Відвідувачі інтернет-центру мають змогу переглянути відеофільм про події в Афганістані «Я? Живу!».

Поділитися