Інформаційно-просвітницька робота з суб’єктами пробації

У рамках акції «16 днів проти насильства» 7 грудня на базі Лебединського районного сектору філії державної установи «Центр пробації» в Сумській області проведений інформаційно-просвітницький захід до Міжнародного дня боротьби з рабством «Третє тисячоліття: рабство існує». Також під час заходу обговорювалось питання стосовно домашнього насильства як одного із факторів, що призводять до поширення торгівлі людьми. Лекцію проводили Марія Парфило – головний спеціаліст відділу праці, сімейної та гендерної політики управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради, Наталія Гаврилюк – фахівець із соціальної роботи Лебединського міського центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді та Анатолій Глух – начальник  Лебединського районного сектору філії державної установи «Центр пробації» в Сумській області.

Метою лекції було підвищити рівень обізнаності людей про всю небезпеку, яку несе проблема торгівлі людьми та проблема домашнього насильства. Зробити усе можливе, щоб вберегти себе, своїх рідних та близьких від цієї глобальної та прибуткової злочинності, бо торгівля людьми може увійти практично в кожний дім, кожну сім’ю. Ця проблема не визнає державних кордонів, не робить різниці між розвиненими державами та державами, що розвиваються. Вона чудово адаптована як до бідності, так і до розкоші.

Під час лекції були розглянуті види, причини та етапи торгівлі людьми. А саме головне було наголошено на те , як вберегти себе від рабства. Також обговорені види, форми, причини домашнього насильства та робота яка проводиться з особами, постраждалими від домашнього насильства.  Продемонстровані соціальні тематичні відеоролики. На завершення заходу присутнім були роздані буклети та пам’ятки.

Управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради

Поділитися