Стан утримання доріг у місті та підготовки до зимового періоду

Саме це питання розглядалось сьогодні під час апаратної наради. За словами начальника управління житлово-комунального господарства Лебединської міської ради Олексія Парфила, стан доріг на вулицях міста Лебедин знаходиться на особливому контролі у виконавчому комітеті Лебединської міської ради. Загальна протяжність вулично-дорожньої мережі по місту Лебедин складає 119 км, з твердим покриттям – 40,5 км.

З метою гарантування безпеки дорожнього руху та недопущення дорожньо-транспортних пригод, підготовкою дорожнього покриття, тротуарів до осінньо-зимового періоду 2020-2021 працівниками комунального підприємства «Комбінат благоустрію виконавчого комітету Лебединської міської ради» за 8 місяців 2020 року було виконано послуг з утримання вулично-дорожньої мережі на суму 1 831,5 тис. гривень а саме:

  • очищення доріг від снігу – 239,985 тис. грн.;
  • систематичне очищення покриттів від пилу, сміття та інших наносів шляхом їх підмітання, вивезення сміття-1 342,21 тис. грн;
  • планування узбіч, укосів, насипів та виїмок доріг без підсипання грунту з прибиранням невеликих зсувів -79,490 тис. грн.;
  • виконані роботи по чистці водостоків та заміні решіток ливневі-приймальних колодязів на суму 2,7 тис. грн.;
  • послуги по виправленню та заміні окремих бордюрних каменів та перебриків-14,44 тис. грн.;
  • встановлення зупинок громадського транспорту – 10,8 тис. грн.

Станом на 01.09.2020 дороги з грунтовим покриттям були підсипані та профільовані на вулицях: Покрівська, Боднівка, Шевченківська, Калинова, Маяковського, Селищанська, Дорошенко, Петренка, Боженка, Безимівка, Пилипінська, Партизанська, Петренка, Чернишевського, Шевська, Короленка, Калініченків, Соснова, Новопанасівська, Петропавлівська, Садова, Ватутіна, Камая, Яблунева, Вишнева, провулок Луговий. Вартість виконаних робіт станом на 1.09.2020 склала 141,9 тис. грн.

У 2020 році для безпечного пересування пішоходів Лебединської міською радою були виділені кошти на влаштування пішохідної доріжки у мікрорайоні «Черемушки», протяжністю 55 метрів та шириною 1 метр у напрямку дитячого навчального закладу «Сосонка», послуги виконані на суму – 39,87 тис. гривень. Виконано поточний середній ремонт тротуарів на вулиці Сумській, протяжністю 65 метрів, шириною 3 метри та на вулиці Тараса Шевченка, протяжністю 100 метрів, шириною 1,5 метрів, послуги виконано на суму 129,9 тис. грн.

На заміну та відновлення елементів дорожнього покриття Лебединською міською радою у серпні 2020 року були виділені кошти на відновлення дорожньої розмітки – 39,0 тис. гривень, на встановлення та заміну дорожніх знаків – 49,0 тис. гривень.

Працівниками комунального підприємства «Комбінат благоустрою Лебединської міської ради» у вересні-листопаді планується виконати послуги по очищенню водостоків та ливневі-приймальних колодязів.

Для очищення від снігу доріг та тротуарів по місту Лебедин комунальним підприємством «Комбінат благоустрою виконавчого комітету Лебединської міської ради» станом на 22.09 2020 відремонтовано та підготовлено 6 одиниць техніки. Придбано 12,0 т солі, підготовлено 450 т протиожеледної суміші, закуплено інвентаря у кількості 30 одиниць. Для надання якісних послуг з прибирання від сміття та снігу на прибудинкових територіях комунальним підприємством «Лебединська житлово-експлуатаційна контора виконавчого комітету Лебединської міської ради» у серпні 2020 року оголошена тендерна процедура на придбання спеціального транспорту (трактор з комплектом навісного обладнання). Станом на 21.09.2020 аукціон відбувся і знаходиться на стадії оскарження та визначення переможця. Джерело фінансування: міський бюджет – 163,0 тис. грн. та державний бюджет – 200,0 тис. грн.

Поділитися