Ключові уміння 21-го століття

Відповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2020 рік, 11 березня на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 методистами навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку інституту Метейко А.В., Третьяковою О.В., Клюніною Н.В. проведено обласний методичний кейс-стаді «Ключові уміння 21-го століття».

У заході взяли участь учителі історії, хімії, англійської мови шкіл міста (всього 28 осіб) та представники міського методичного кабінету.

Учасників обласного заходу привітала секретар міської ради Оксана Древаль, яка зазначила, що формування та розвиток ключових життєвих компетентностей учнів важливо налагоджувати через їх шкільний досвід та взаємодію з педагогами. Виступаюча побажала учасникам плідної успішної праці.

Розпочала кейс-стаді Метейко А.В., методист Сумського ОІППО, наголосивши, що курс «Ключові уміння 21-го століття» спрямований на усвідомлення педагогами компетентнісного підходу до навчання, процесів пов’язаних з розвитком в учнів ключових життєвих компетентностей, який забезпечує інтегрування ключових умінь в освітній процес і розрахований на вчителів різних шкільних предметів.

Учителі під час роботи в цікавій формі за допомогою сучасних методичних форм під модераторством Метейко А.В., Третьякової О.В., Клюніної Н.В. дослідили складові процесів «учіння» та «навчання»; проаналізували мисленнєву діяльність від нижчого до вищого порядку за таксономією Блума; порівняли ряд визначень «критичного мислення», дійшли спільного розуміння цього поняття; з’ясували чинники ефективного спілкування та співпраці; проаналізували важливість формування громадянськості як ключового вміння та необхідність усвідомлювати глобальні проблеми людства.

По закінченню роботи вчителі отримали методичні рекомендації щодо можливостей інтеграції змісту предметів природничо-математичного, філологічного та суспільно-гуманітарного спрямування за матеріалами курсу «Ключові уміння 21-го століття».

Кожен учасник заходу висловив побажання провести кейс-стаді у нашому місті восени та взимку 2020 року з метою поглиблення знань з окремих модулів курсу.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *