Сумська область в аутсайдерах з підключення до медичних інформаційних систем та реєстрації в електронній системі охорони здоров’я

Відповідно до листа Національної служби здоров’я України до доручення Прем’єр-міністра України від 20.12.2019 № 47005/0/1-19 Сумська область в аутсайдерах з підключення до медичних інформаційних систем та реєстрації в електронній системі охорони здоров’я.

Інформаційно-аналітичні матеріали до доручення Прем’єр-міністра України від 20.12.2019 р. №47005/0/1-19 

Питання готовності регіонів до запровадження реформи системи фінансування спеціалізованої та високоспеціалізованої допомоги станом на 19.02.2020р.

Питання. Недостатній рівень комп’ютеризації та інформатизації закладів вторинного та третинного рівнів надання медичної допомоги.

Статистичні дані щодо проблеми. По комп’ютеризації області-лідери: Полтавська (100%), Кіровоградська (99%), м. Київ (87%), Херсонська (86%).

Аутсайдери: Луганська (49%), Харківська (55%), Запорізька (57%), Київська (58%).

По підключенню до МІС області-лідери: 100 % виконання по Вінницькій, Полтавській, Харківській, Кіровоградській, Житомирській, Рівненській, Чернігівській, Дніпропетровській, Черкаській, Донецькій, Закарпатській, Херсонській, Київській та м. Київ.

Аутсайдери: Сумська (94%), Хмельницька (94%), Миколаївська (95%).

По реєстрації в електронній системі охорони здоров’я області-лідери зі 100 % виконанням: Вінницька, Полтавська, Кіровоградська, Житомирська, Харківська, Рівненська, Чернігівська, Дніпропетровська, Черкаська, Донецька, Закарпатська, Херсонська, Київська та м. Київ.

Аутсайдери: Миколаївська (91%), Луганська (93%), Сумська (93%).

Пропозиції щодо вирішення: Луганській, Харківській, Запорізькій та Київській обласним державним адміністраціям вжити заходів для забезпечення комп’ютерною технікою закладів охорони здоров’я, які надають спеціалізовану медичну допомогу.

Миколаївській, Луганській та Сумській обласним державним адміністраціям вжити заходів для прискорення процесу реєстрації в електронній системі охорони здоров’я закладів, які надають спеціалізовану медичну допомогу.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *