Меморандум про співпрацю з «U-LEAD з Європою» на модернізацію ЦНАПу отримано

9,5 мільйонів українців, переважно мешканці об’єднаних громад та малих міст почнуть отримувати адміністративні послуги у сучасних центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) завдяки підтримці Програми «U-LEAD з Європою».

18 лютого міський голова Олександр Бакликов разом з начальником відділу з організації надання адміністративних послуг – Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Лебединської міської ради Оленою Мішеніною взяли участь у конференції «Наближаючи послуги», яка зібрала в Українському домі понад майже 500 лідерів громад, керівників ЦНАП та експертів у сфері надання адміністративних послуг із 24 областей України. На засіданні конференції були представлені результати відбору громад-учасниць та розробки для них технічних завдань на створення та модернізацію ЦНАП, здійснені протягом 2018-2019 років.

Створення та модернізація належних ЦНАП є одним із двох ключових напрямків «U-LEAD з Європою». Відповідно до технічних завдань, розроблених експертами Програми, до квітня 2021 року в громадах України запрацюють 816 точок доступу до адміністративних послуг: 490 належних ЦНАП та 326 віддалених робочих місць. Ці нові та модернізовані муніципальні служби надаватимуть мешканцям широкий спектр якісних адмінпослуг у комфортних умовах поряд з домом. 11 з 490 ЦНАП будуть мобільними.

Крім того, у рамках конференції відбулася церемонія вручення меморандумів про співпрацю 134 громадам-партнерам третього раунду Програми. Такий меморандум отримала і наша Лебединська міська громада.

«Результати, представлені сьогодні, не були б можливими, якби не велике бажання та цілеспрямованість наших партнерів – об’єднаних громад України. Для нас, команди Програми U-LEAD, для наших донорів – Європейського Союзу та країн-членів Данії, Естонії, Німеччини, Польщі та Швеції – велика честь бути частиною вашої історії, але ви, і тільки ви, є справжніми її творцями», наголосила Сусанна Делланс, директор Програми «U-LEAD з Європою» від Sida.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *