Іван Лозовий зробив музею подарунок

Сьогодні Лебединський міський художній музей імені Б.К.Руднєва отримав приємний подарунок. Одразу 6 дерев’яних різних рам, для оформлення графіки Василя Григоровича Кричевського (1873-1952), передав музею керівник благодійного фонду І.Г.Лозового – Іван Іванович Лозовий.

Оригінальні рами із ясеня, виконані в стилі українського модерну кінця ХІХ – початку ХХ століття, стали справжнім подарунком та вдачею для художнього музею. Адже рами для картин – це не просто «одяг», вони є продовженням твору мистецтва. І цю досконалість шанують упродовж багатьох десятиліть найвідоміші митці України та світу, серед яких був і Василь Григорович Кричевський, який часто робив ескізи рам для своїх картин.

Щодо «ескізу» подарованих рам, то вони були виготовлені лебединським майстром – засновником сімейного підприємства «БУК» Сергієм Букатою, чиї роботи, такі як музейні двері чи головна афіша – є окрасою художнього музею.

Слід також відзначити, що подарунок Іван Лозовий зробив без зайвої помпи, гостей чи промов, як часто заведено в Україні. Замість цього, Іван Іванович пройшовся музеєм, познайомився з експозицією, поцікавився творчими планами та передав подарунок. В пам’ять про цю подію, залишився запис в «Книзі меценатів» Лебединського міського художнього музею імені Б.К. Руднєва.

В нові рами вже оформлені твори Василя Григоровича Кричевського, що знаходяться в Меморіальному залі родини Кричевських. Побачити подарунок, а також познайомитися з експозицією залу Кричевських можуть тепер всі відвідувачі Лебединського художнього музею.

Такі подарунки дуже важливі для художнього музею, адже вони ще раз підтверджують, що традиції меценатства продовжують жити в нашому місті. І не лише музейники, мистецтвознавці чи історики, а й благодійники та бізнесмени працюють над збереженням культурної та мистецької спадщини Лебедина.

В художньому музеї щиро дякують Івану Лозовому за цінний подарунок та сподіваються, що приклад Івана Івановича надихне інших бізнесменів та меценатів на такі шляхетні вчинки.

Художній музей

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *