Стрітення Господнє

15 лютого православні християни відзначили одне із 12  найголовніших свят року – Стрітення Господнє. Не залишилися осторонь даного свята і працівники Лебединського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області разом із суб’єктами  пробації, напередодні свята відвідали Вознесенський храм міста Лебедина та зустрілися з настоятелем протоієреєм Романом Андрухів. Подібні зустрічі вже стали доброю традицією.

Отець Роман, розповів присутнім цікаву історію походження даного свята, його значення для християн, про силу стрітенської свічки та води.  «Коли Марія разом з Йосифом принесла Ісуса до храму на 40 день народження, їх зустрів там сивий старець Симеон, який чекав зустрічі з Господом вже багато років. Симеон був праведником і від Ангела Божого був звіщений, що він закінчить земне життя, лише тоді, як побачить Ісуса Христа – повідав настоятель храму.

«Традиційні зустрічі в стінах храму, особливо з нагоди релігійних свят, стали одним із дієвих методів роботи із суб’єктами пробації, що дає можливість особам, які перебувають на обліку за вчинення кримінальних правопорушень замислитися над своїм життям, переосмислити свою поведінку, а також зробити висновки зі своїх помилок. Сподіваємося, що повчальні бесіди-настанови настоятеля храму посіяні в душах молодих людей, обов’язково дадуть позитивні плоди» – наголосив на завершення начальник уповноваженого органу з питань пробації Анатолій Глух.

Щоб не порушувати традиції священник храму пригостив присутніх чаєм та солодощами в приміщенні Недільної школи.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *