А також під час святкування проходитиме конкурс “Масляний вареник”, запрошуємо усіх бажаючих взяти у ньому участь!
Положення про міський конкурс «Масляний вареник»
1. Міський конкурс «Масляний вареник» для різних верств населення (далі – Конкурс) проходить у рамках театралізованого свята «Лебединська Масляна – 2020 » проводиться з метою підвищення компетентності населення, розвитку творчих здібностей, залучення до змагання, підвищення престижу робітничих професій.
1.1. Завдання конкурсу – долучити населення до професійної діяльності, сформувати інтерес до кулінарної професії, розвинути навички роботи з продуктами харчування, стимулювати обмін рецептами, сприяти формуванню поваги до культури власного народу та інших народів.
1.2. Організатор конкурсу: виконавчий комітет Лебединської міської ради, міський відділ культури і туризму.
2. Учасники конкурсу.
Для участі запрошуються населення міста Лебедина та гості міста.
3. Організація та проведення конкурсу.
3.1. Конкурс проводиться 1 березня 2020 року: м. Лебедин, Лебединський лісопарк. Початок конкурсу о 12:00 год.
3.2. Для проведення конкурсу формуються два колегіальних органи: оргкомітет та журі.
3.3. Під час проведення конкурсу виявляється найкращий рецепт приготування вареників. Матеріали надаються в одному екземплярі у вигляді барвистого постера, що містить ініціали і прізвище автора(-ів), місце роботи, назва рецепту, інгредієнти, фотоколаж.
3.4. Для участі у конкурсі необхідно надати безпосередньо в оргкомітет на електронному або паперовому носіях заявку (зразок заявки розміщено нижче) і рецепти вареників надіслати електронною поштою на адресу kultura_lebmisto@ukr.net
У заявці вказується прізвище, ім’я, по батькові учасника (повністю!) та контактний телефон (обов’язково). Неправильно заповнені або не вчасно надіслані заявки не розглядаються.
Реєстрація заявок проводиться до 27.02.2020 року
3.5. Учасникам конкурсу вручається Диплом лауреата. Кращі виступи учасників будуть відзначені Дипломами I, II, III ступеня.
3.6. Матеріали конкурсу будуть розміщені на офіційному сайті Лебединської міської ради.
3.7. Ключові дати.
До 27.02.2020 року – реєстрація заявок для участі у конкурсі приготування вареників.
Конкурс проводиться – 1 березня 2020 року.
Час виступу учасника – 10 хвилин.
4. Вимоги до робіт, що надаються на конкурс.
Критерії оцінки:
- творча презентація страви «Вареники» в асортименті
- майстер – клас ліплення вареників
Критерії оцінки приготованої страви:
- органолептичні показники страви: зовнішній вигляд, смак, запах
Критерії оцінки учасника конкурсу:
- зовнішній вигляд учасника конкурсу;
- стилізація місця (намет, навіс, антуражні меблі та ін..), організація робочого місця: дотримання санітарно-гігієнічних норм і правил, правил охорони праці;
- театралізація подання готової страви на стіл
Оцінювання проводиться за десятибальною системою за кожним критерієм
Загальна максимальна оцінка за всіма критеріями – 70 балів.
5. Підведення підсумків, нагородження
5.1. Переможці конкурсу визначаються за кращими показниками (балами) виконання конкурсного завдання.
5.2. Підсумки конкурсу підбиваються членами журі незалежно один від одного.
5.3. Журі:
- оцінює роботу згідно з критеріями оцінки;
- приймає рішення про підсумки конкурсу;
- визначає переможця конкурсу.
5.4. При рівності показників перевага надається учаснику, який має кращу оцінку виконання практичного завдання.
5.5. За підсумками конкурсу журі присуджується три призових місця. Переможці нагороджуються дипломами I, II, III ступеня), учасники отримують Дипломи лауреата та грошовими преміями.
Заявка
П.І. по – батькові (повністю), учасника
Місце роботи
Назва рецепта
(тел., e-mail)