Організація та проведення чергового призову громадян на строкову військову службу

Про організацію та проведення у жовтні-грудні 2019 року чергового призову громадян України на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань поінформувала сьогодні під час апаратної наради голова призовної комісії Олена Кірєєва.

У жовтні – грудні 2019 року проведено призов та відправку на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань громадян міста Лебедина у кількості 14 чоловік, що становить 100% виконання планового завдання.

Створено призовну комісію га затверджено її склад. Головою призовної комісії забезпечено якісне проведення засідань призовних комісій на призовній дільниці Лебединського об’єднаного міського військового комісаріату, відповідно до затвердженого графіка роботи призовної комісії; постійно вживалися заходи щодо організації дієвої взаємодії із військовим комісаріатом, керівниками підприємств, організацій, представниками Лебединського відділення поліції (м. Лебедин) ГУНП у Сумській області та Роменською місцевою прокуратурою Сумської області з питань розшуку та притягнення до відповідальності громадян, які ухиляються від призову на строкову військову службу.

Створено комісію для медичного огляду призовників у основному і дублюючому складі. У відповідності до наказу Міністра оборони України від 14.08.2008 №402 «Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу у Збройних Силах України», зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 17 листопада 2008 року за №1109/15800, з 9 вересня 2019 року організовано безкоштовне рентгенівське обстеження призовників, забезпечено проведення призовникам флюорографії грудної клітки, електрокардіограми, визначення групи крові та резус-фактора, необхідних аналізів.

Призовна дільниця забезпечена необхідним інструментарієм, медичний персонал необхідними бланками.

Громадянам, які за станом здоров’я, морально-діловими якостями, рівнем освіти придатні до військової служби, організовано проведення аналізу крові на відсутність (наявність) захворювання на ВІЛ/СНІД, гепатит «В», «С».

З 9 вересня 2019 року організовані та проведені медичні комісії на призовній дільниці Лебединського об’єднаного міського військового комісаріату, відповідно до затвердженого графіку роботи медичної комісії.

На час проведення медичної комісії лікарі забезпечені медичними сестрами та санітаркою.

Узято під особистий контроль оповіщення та прибуття громадян, які згідно Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» підлягають призову на строкову військову службу восени 2019 року, постійно проводилась робота щодо розшуку призовників, які ухиляються від проходження призову і не з’являються на призовну дільницю.

Керівники підприємств. установ та навчальних закладів під час проведення призову щоп’ятниці надавали до призовної дільниці Лебединського об’єднаного міського військового комісаріату письмову узагальнюючу інформацію щодо наявності призовників, які без поважних причин не прибули для проходження медичної та призовної комісій.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *