Підготовка до новорічно-різдвяних свят та організація дозвілля учнів під час канікул

Питання стану підготовки до відзначення новорічних та різдвяних свят, а також організації дозвілля дітей під час зимових канікул обговорювались сьогодні під час апаратної наради, проведеної тимчасово виконуючою обов’язки міського голови Оксаною Древаль.

Директор комунального підприємства «Комбінат благоустрою» Володимир Піщанський зазначив, що підприємством були розроблені та виконані заходи з святкування Новорічних та Різдвяних свят:

  • оформлено територію міста з використанням Новорічної атрибутики;
  • встановлено та прикрашено новорічні ялинки – головну та у мкр-ні «Черемушки»;
  • будуть встановлені додаткові контейнерів для сміття на площі Соборній;
  • проводяться роботи з приведення до задовільного санітарного стану території міста;
  • забезпечується охорона новорічних ялинок;
  • закуплені гірлянди та новорічні прикраси для новорічних ялинок;
  • проводяться роботи з врегулювання вуличного освітлення згідно встановленого графіку.

Також Володимир Миколайович висловив вдячність приватним підприємцям міста, які не лишились осторонь та допомогли матеріально – приватному підприємцю Миколі Михайловичу Левченку, який допоміг автокраном для зрізки і встановлення головної ялинки на площі Соборній, приватному підприємцю Олександру Сергійовичу Денисенку, який допоміг з транспортуванням головної ялинки та приватному підприємцю Олександру Леонідовичу Андреєву, за спонсорські кошти якого і було закуплено головну ялинку.

Начальник відділу культури і туризму Мальвіна Петренко зазначила, що відділом культури і туризму розроблені та затверджені заходи з підготовки святкування новорічних та різдвяних свят. Згідно плану заходів ведеться активна підготовча робота.

Працівниками відділу розроблено сценарій урочистого відкриття головної ялинки на площі міста 19 грудня та в мікрорайоні «Черемушки» 21 грудня.

У цьому році працівники підготували цікавий, веселий новорічний ранок «В гостях у казки». Так, 20 грудня відбувся новорічний ранок в міському центрі культури і дозвілля. 26 грудня будуть проведені ранки в селі Межиріч та Василівка.

20 грудня проведено новорічну зустріч зі Святим Миколаєм у інклюзивно ресурсному центрі. Розроблено змістовний сценарій. Для любительського об’єднання «Надвечір’я» готується новорічна розважальна програма, а також новорічна ялинка для учнів дитячої школи мистецтв.

З метою виховання духовної культури, збереження народних традицій, свят та обрядів традиційно будуть проведені новорічно-розважальні та щедрувальні програми у Кобижчанському та в Куданівському міських клубах, а також у селі Гарбузівка 29 грудня.

31 грудня на головні площі міста буде проведена концертно- розважальна програма

Традиційно будуть проведені новорічні щедрівки по підприємствах, установах та організаціях міста.

Відділ культури провів анонсування Новорічних послуг для жителів , установ та організацій міста на офіційному сайті міста.

Щоб зробити цікавими та змістовними дитячі зимові канікули працівники бібліотечних закладів підготували різноманітні ігрові та розважальні заходи. Так, у бібліотечних закладах міста заплановано проведення квесту «На радість нашим дітям Миколай іде по світу», літературні піжмурки «Що то за гість, що тепло їсть?», майстер-клас «Новорічні прикраси власноруч», калейдоскоп зимових загадок та віршів «Біла зимонька прийшла – саньми свята привезла».

Стало доброю традицією в клубних закладах проведення розважальної програми «Різдвяні зустрічі», що планується провести у січні місяці 2019 р. Також йде підготовча робота до проведення міського відкритого фестивалю колядок та щедрівок «Різдвяний передзвін».

Усі приміщення закладів готові до святкувань новорічних та різдвяних свят.

Про організацію дозвілля дітей під час зимових шкільних канікул 2019-2020 навчального року розповіла начальник відділу освіти Тетяна Гримайло.

На виконання розпорядження голови Сумської обласної державної адміністрації від 03.12.2019 № 644-ОД «Про організацію відпочинку, оздоровлення та змістовного дозвілля дітей і юнацтва під час зимових шкільних канікул в області», комунальною установою «Відділ освіти виконавчого комітету Лебединської міської ради Сумської області», закладами освіти міста розроблені плани виховної роботи на зимові канікули, які триватимуть з 26.12.2019 по 08.01.2020.

До 13.12.2019 тривав міський конкурс «Лист Святому Миколаю», підсумки якого підведені 19.12.2019.

19.12.2019 на базі Лебединської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 7 Лебединської міської ради Сумської області проведено свято, присвячене Дню Святого Миколая для 21 дитини-сироти та дітей позбавлених батьківського піклування. Під час свята діти-сироти та діти без батьківського піклування отримають речові та новорічно-різдвяні подарунки- солодощі. До їхньої уваги представлена святкова концертно-розважальна програма, підготовлена педагогічним колективом та колективом вихованців центру позашкільної освіти.

До 20.12.2019 Комунальною установою «Відділ освіти виконавчого комітету Лебединської міської ради Сумської області» придбані новорічні подарунки для учнів 1-4 класів, дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, для учнів пільгової категорії, які будуть запрошені на новорічне свято «Ялинка міського голови». Новорічні подарунки будуть роздані під час проведення новорічно-різдвяних заходів.

З 22.12.2019 у закладах освіти розпочнеться проведення новорічних ранків, бал-маскарадів, розважальних новорічних вечорів.

24.12.2019 четверо дітей-сиріт та дітей без батьківського піклування, які знаходяться під опікою, відвідають свято обласної новорічної ялинки, яке відбудеться у Палаці дітей та юнацтва міста Суми.

26.12.2019 десять дітей пільгової категорії відвідають обласне новорічно-різдвяне свято у Сумському обласному академічному театрі драми та музичної комедії імені М.С. Щепкіна.

Протягом зимових шкільних канікул учні загальноосвітніх шкіл, вихованці позашкільних навчальних закладів відвідають прем’єру новорічної вистави у театрі драми та музичної комедії імені М.С. Щепкіна «Чарівник країни Оз».

20.12.2019 двадцять п’ять вихованців центру позашкільної освіти візьмуть участь в обласному новорічному святі «Різдвяний передзвін».

26.12.2019 шість лідерів учнівського самоврядування загальноосвітніх навчальних закладів візьмуть участь у новорічному балі для лідерів учнівського самоврядування та творчо обдарованої молоді, який відбудеться у Сумському обласному академічному театрі драми та музичної комедії імені М.С.Щепкіна.

Педагогічним колективом та колективом вихованців Центру позашкільної освіти 03.01.2020 буде організовано та проведено новорічне свято «Ялинка міського голови», на яке будуть запрошені сто дітей пільгових категорій. Під час свята буде проведений конкурс на кращий новорічний костюм.

На виконання виховного плану роботи закладів освіти на зимові канікули, будуть проведені новорічні ранки, розважальні програми, інтелектуальні шоу, конкурси малюнків «Зимові візерунки», екскурсії до художнього музею та до шкільних музеїв, міський різдвяний турнір з волейболу, ігри та розваги на свіжому повітрі, подорожі до зимового казкового лісу, катання на ковзанах, санчатах, лижах. Також під час зимових канікул особлива увага буде приділена дітям пільгової категорії, родинам, які знаходяться в складних життєвих умовах. З метою попередження правопорушень, злочинності, бродяжництва, протиправної поведінки серед неповнолітніх перед початком зимових канікул організовано проведення виховних бесід. Під час зимових канікул адміністраціями закладів, практичними психологами та класними керівниками будуть відвідані родини, які опинилися у складних життєвих обставинах та родини, у яких виховуються неповнолітні «групи ризику».

Класними керівниками, керівниками гуртків, вихователями закладів дошкільної освіти, медичними працівниками закладів освіти, проводиться профілактична робота щодо запобігання поширенню гострих респіраторних та інших інфекційних захворювань і травматизму серед дітей дошкільного та шкільного віку у зимовий період.

Другий навчальний семестр розпочнеться 09.01.2020.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *