В Лебедині відбудеться Міжнародна науково-практична конференція

9 листопада 2019 року, в рамках заходів Х Міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених «Пам’яткоохоронні традиції Слобожанщини» (8-9 листопада 2019 року) в Лебединському міському художньому музеї ім. Б.К. Руднєва відбудеться засідання «круглого столу» на тему: «Професор Стефан Андрійович Таранушенко, мистецтвознавець, історик архітектури, музеєзнавець, організатор та учасник пам’яткоохоронного руху на Слобожанщіні». Присвячена наукова конференція 130-річчю з дня народження С.А. Таранушенка.

Провідною темою конференції та «круглого столу» є відновлення історичної пам’яті, збереження вітчизняного культурного надбання та виховання у молоді поваги до культурних традицій Слобожанщини.

Під час «круглого столу» в художньому музеї планується розгляд таких питань:

  • Актуальні проблеми розвитку культури Слобідської України;
  • Проблеми охорони та дослідження пам’яток історії, монументального мистецтва, архітектури;
  • Подвижники збереження культурної спадщини Слобожанщини: життєвий шлях, творчий доробок, інші.

До участі у засіданні «круглого столу» запрошені кандидати історичних та філософських наук, історики, краєзнавці, дослідники, письменники, священнослужителі, а також мистецтвознавці та музейні працівники з різних регіонів України.

Організаторами конференції виступають: управління культури і туризму Харківської ОДА, Харківський науково-методичний центр охорони культурної спадщини, Харківський Національний університет імені В.Н. Каразіна (історичний факультет), Центр краєзнавства імені академіка П.Т.Тронька.

Художній музей

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *