В Лебедині відкрилася виставка робіт декоративно-ужиткового мистецтва

До дня соціального працівника України в художньому музеї ім. Б.К. Руднєва відкрилася виставка робіт лебединських майстринь декоративно-ужиткового мистецтва «Чарівний світ жіночої душі». Організована виставка спільно з міським управління праці і соціального захисту населення та з Лебединською спілкою жінок, в рамках соціального проекту «Жіночі руки особливі».

  

30 жовтня 2019 року свої роботи представили одразу 10 креативних рукодільниць та майстрів декоративно-ужиткового мистецтва Лебедина. Зокрема, вишиті роботи хрестиком продемонстрували Ніна Грицина, Наталія Яхновська, Марина Шелест. Для них – це хобі і заняття для душі. Їх роботи зачаровують унікальними образами, що світяться тонким ароматом і випромінюють справжнє світло. Й нічого дивного, адже лебединські майстрині у кожен стібок вкладають часточку душі.

Доповнюють традиційну вишивку – роботи, вишиті бісером, виконані: Пашою Горовою, Аллою Канишевою, Людмилою Ляміною, Валентиною Кубась та Оленою Старинковою. Олена Олексіївна також представила чоловічі та жіночі вишиванки. Розглядаючи їх, розумієш різносторонність автора, її захоплення мистецтвом.

Всі жінки, вишиваючи картини, наділяють свої роботи певною енергетикою, якою із задоволенням діляться з рідними та близькими.

Представлені на виставці й жіночі прикраси виготовленні із бісеру Марини Поліщук та вироби із соломки Ольги Пронікової. Їх роботи милують око і розбурхують емоції. Скільки часу, любові, фантазії вклали вони в ці витончені роботи. Ці жіночки пов’язали своє захоплення з професією, працюють в центрі позашкільної освіти та все своє уміння передають молодшому поколінню, розвиваючи тим самим любов до прекрасного.

  

Свої враження про побачену красу та різноманітність технік висловили перший заступник голови Ольга Зікєєва та начальник управління праці і соціального захисту населення Валентина Губська. Почесні гості також побажали учасникам виставки більше творчих ідей та втілення їх в нові роботи, а також вручили їм пам’ятні подарунки та дипломи від міського голови «за вагомий внесок у відродження, розвиток та збереження народних художніх промислів та декоративно-ужиткового мистецтва Лебедина».

Завершилася церемонія відкриття музичним подарунком – «Перший день листопада», у виконанні викладача дитячої школи мистецтв Павла  Шеремета.

Відвідати виставку майстринь декоративно-ужиткового мистецтва «Чарівний світ жіночої душі» можна буде в Лебедині до 20 листопада 2019 року. Лебединський міський художній музей ім. Б.К. Руднєва знаходиться за адресою:  м. Лебедин, пл. Волі, 17, тел. 2-18-81. Графік роботи: вт.-пт.: з 08:00 до 17:15, сб. з 08:00 до 16:00. Вихідні: неділя та понеділок.  Сайт музею – http://artmuseum.lebedyn.org/

Художній музей

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *