Бібліотека: осінні зустрічі

Швидко промайнуло літо. Незчулися, як спекотні дні покинули наші краї і золота осінь ступила на поріг. Щоб читачі змогли цікаво і з користю провести час у книгозбірнях міста відбувся ряд заходів.

День знань – яскраве свято! Завжди насичений емоційністю та хвилюючою атмосферою. Гостинно зустріла цього дня учнів 3 класу ЗОШ №5 (класний керівник Ольга Карлівна Яковенко) бібліотека № 2 на перший урок знань. Бібліотекарі ознайомили присутніх з історією виникнення книги та провели інформаційно-розважальну програму «Веселий Книгограй».

Нещодавно відбувся бенефіс однієї книги для учнів початкових класів ЗОШ №5. Працівники бібліотеки №2 презентували присутнім збірку казок нашої землячки Оксани Оснач «Країна добрих казок». Своїми цікавими оповідками казкарка знайомить юне покоління з дивовижним навколишнім світом, розкриває його секрети, виховує у дітях милосердя та любов до рідної землі, вчить цінувати дружбу та завжди вірити в дива. На захід завітала сама письменниця, яка проживає у м. Суми, та розповіла учням про історію створення книги та про свої творчі плани.

250 років тому, 9 вересня 1769 року народився український письменник, поет, драматург Іван Петрович Котляревський, що став засновником нової української літератури. Адже в умовах занепаду всіх різновидів староукраїнської писемної мови, поема «Енеїда», п’єси «Наталка Полтавка» і «Москаль-чарівник», започаткували новий етап формування літературної мови. До ювілею письменника працівники бібліотеки №1 провели літературну світлицю «Іване Котляревський – зачинатель нової української літератури» з учнями 7 класу ЗОШ №3 (класний керівник Олена Миколаївна Тонченко). Діти познайомилися з творчістю письменника, переглянули представлену тематичну літературу та уривки з мультфільму «Енеїда».

22 вересня в Україні щороку відзначається День партизанської слави. Вшановуючи подвиги героїв-підпільників на Лебединщині у період Другої світової війни, працівники бібліотеки №1 для юних користувачів провели урок пам’яті «Партизани Лебединщини». Діти переглянули запропоновану літературу краєзнавчого характеру, дізналися про партизанську діяльність загону Кіндрата Карпова та про подвиг їхнього ровесника Володю Клюшника, який загинув від рук фашистських окупантів.

Розлучатися з літом завжди сумно, особливо, коли за вікном – холодні вітри та затяжні дощі. Та в цей час особливо хочеться милуватися неймовірними краєвидами за вікном, слухати шерхіт осіннього листя, пити каву з кардамоном, читаючи гарну книгу. Тож приходьте до бібліотек та обирайте книги, які якнайкраще пасують осінньому читанню.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *