Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень

Сьогодні у стінах виконавчого комітету Лебединської міської ради відбулася презентація Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень (HOUSES)». Регіональний координатор ПРООН в Сумській області Тамара Харченко детально поінформувала присутніх на презентації голів правління ОСББ та АВЖБ про мету і завдання Проекту.

На початку лютого 2019 року в Україні стартував новий інноваційний Проект Європейського Союзу та Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень (HOUSES)»

Проект має на меті активізувати населення для створення об’єднаннь співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) в усіх 24 регіонах України. Проект надаватиме підтримку ОСББ у їх організаційному становленню та подальшому впровадженні енергоефективних рішень.

Основна мета Проекту – мобілізація співвласників житла в багатоквартирних будинках в Україні та їх мотивація до підвищення рівня енергоефективності власних будинків. Проект діє на місцевому рівні по всій країні, допомагаючи створювати нові об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), а також сприяючи зміцненню потенціалу як новостворених, так і існуючих ОСББ, які у подальшому зможуть розробити власні проекти з підвищення енергоефективності та подати заявку на фінансування до Фонду енергоефективності України.

Метою та завданнями проекту HOUSES є :

  • стимулювати та підтримати створення ОСББ;
  • підготувати ОСББ для отримання фінансування та реалізації проектів з покращення стану будинків;
  • сприяти підвищенню обізнаності населення з питань енергоефективності та енергозбереження;
  • сприяти підвищенню енергоефективності житлового фонду.

Проект тісно співпрацюватиме з Міжнародною Фінансовою Корпорацією (IFC), Фондом енергоефективності та іншими програмами та донорами, що  підтримують ОСББ та впровадження заходів енергозбереження.

Заявку на участь у проекті ЄС/ПРООН HOUSES зацікавленим групам можна подати  за посиланням www.houses.in.ua/registration

Заявку на участь можуть подавати:

  • ініціативні групи багатоквартирних будинків, що прагнуть створити ОСББ;
  • житлово-будівельні кооперативи (ЖБК), що мають на меті реорганізуватися в ОСББ;
  • діючі ОСББ, які потребують допомоги та підтримки у навчанні та консультаціях.

Додаткову інформацію можна отримати  у Регіонального координатора ПРООН в Сумській області Тамари Харченко (тел. +38 050 386 92 27) або написавши листа на електронну адресу tamara.kharchenko@undp.org

Також Тамара Харченко зазначила, що в рамках Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень (HOUSES)» у жовтні 2019 року у місті Лебедині буде проводитись безкоштовне навчання усіх голів та членів правління існуючих ОСББ, а також зацікавлених у створенні ОСББ мешканців багатоквартирних будинків.

За детальнішою інформацією Ви можете звернутися до управління житлово-комунального господарства Лебединської міської ради за адресою: пл. Волі, 19, або за телефоном: 2-00-69.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *