До уваги осіб, які користуються пільгами

З 1 жовтня 2019 року стартує монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Постановою Кабінету Міністрів України від 17.04 2019 №373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі» затверджено Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі.

Цим Порядком передбачено дві форми надання пільг у грошовій формі: готівкова і безготівкова.

Пільги у безготівковій формі призначатимуться усім пільговикам в автоматичному режимі, за прикладом безготівкового надання субсидій через Ощадбанк. Для цього Ощадбанк вестиме у відповідних автоматизованих системах обліку банку персоніфікований облік пільговиків та коштів, які надходитимуть на рахунок для виплати пільг, для кожного пільговика індивідуально. Після чого, Ощадбанк здійснюватиме переказ коштів на рахунки управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг на підставі договорів, що укладаються між ними та Ощадбанк.

Пільги у готівковій формі призначатимуться усім бажаючим пільговикам на підставі особисто поданих заяв до структурних підрозділів соціального захисту населення. Кошти надходитимуть на особисті рахунки пільговиків, які зможуть зняти їх з власного рахунку у будь-який час.

ВАЖЛИВО! Для написання заяви пільговик особисто має звернутися до управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради (м. Лебедин, вул. Л.Батютенка, 55, каб.4) не пізніше 15 жовтня 2019 року. З собою мати паспорт, ідентифікаційний код, посвідчення пільговика, довідку про склад сім’ї, квитанцію за надані послуги для звірки особових рахунків, довідку з банку про відкритий рахунок на який будуть надходити кошти.

Якщо у пільговика, який отримуватиме пільги у готівковій формі, виникне заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, про що орган соціального захисту населення повідомлятимуть надавачі послуг, пільга буде надаватись йому з наступного місяця у грошовій безготівковій формі.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *