Крізь плин століть і гомін сьогодення

З нагоди святкування Дня Прапора та Дня Незалежності України, з метою національно-патріотичного виховання і заохочення до вивчення історії нашого народу, у бібліотечних закладах міста протягом серпня оформлено тематичні експозиції, на яких представлено документальні та літературні твори, присвячені історії формування української державності та проведено цикл інформаційно-просвітницьких заходів.

Під час дня інформації «Україна. Країна… Країна… Ти для мене одна, ти єдина», що пройшов у бібліотеці №1, діти здійснили медіа-подорож «Туристичними куточками України». Бібліографічний огляд книг, представлених на виставці «Ми – українці», ознайомив користувачів бібліотеки з подіями, пов’язаними з історією українського державотворення, розкрив значення незалежності, як символу споконвічного прагнення українського народу.

Боротьба українського народу за територіальну цілісність своєї держави та вшанування пам’яті громадян, які загинули у боротьбі за державний суверенітет України, є основним лейтмотивом книжкової виставки «Героям слава!», що оформлена в читальному залі бібліотеки.

Тематична бесіда «Прапор державний – гордість та сила» про славну історію національних державних символів України сприяла формуванню національної свідомості користувачів бібліотеки та виховуванню патріотів рідної держави.

Цікаво та інформативно для юних користувачів пройшла година державності «Живи, Україно, живи для краси, для сили, для правди, для волі!..». З розповіді бібліотекара Валентини Гримайло діти дізналися про історичне минуле країни та її сьогодення, дізналися про 7 чудес України, пограли в «Поле чудес», переглянули тематичний відеофільм. Захід супроводжували чудові пісні у виконанні бібліотекара Ольги Нестеренко «Це моя земля» та «Пісня солов’їна». Наприкінці урочистостей було нагороджено учасників конкурсу малюнків «Моя країна – Україна», що проводився серед користувачів бібліотеки протягом літа. Усі конкурсанти отримали дипломи та заохочуючі подарунки.

З нагоди 28-ї річниці незалежності України у бібліотеці №2 оформлено перегляд літератури «Рідна і єдина – найкраща в світі Україна!». Читачі бібліотеки мають змогу ознайомитися з національною символікою нашої держави та з історичними фактами створення незалежної  України. Також до уваги відвідувачів представлено книжкову виставку-портал патріотичної тематики «Держава славна Україна».

Напередодні свята серед юних користувачів бібліотеки №3 було проведено конкурс ерудитів «Все про нас і нашу країну» та оформлено книжкову виставку-подорож «Я люблю рідну Вкраїну» на якій представлені книги з історичного минулого нашої Батьківщини.

Лебединська міська бібліотека.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *