Лебедин святкував свій 365-ий ювілей

З нагоди ювілейної 365-ої річниці заснування нашого міста та 76-ої річниці визволення міста від фашистських загарбників зранку 19 серпня у селах, підпорядкованих Лебединській міській раді відбулися церемонії покладання квітів до пам’ятних знаків.

Святкові заходи з нагоди Дня народження Лебедина розпочалися урочистим відкриттям реконструйованої частини скверу ім. Павла Полуботка, проведеної коштами Благодійного фонду ім. Івана Григоровича Лозового.

З вітальним словом до містян та гостей міста звернувся міський голова Олександр Бакликов, зазначивши, що завдяки Івану Івановичу Лозовому, якому небайдужа доля Лебедина, було облагороджено цю паркову зону, а це стало приємним подарунком лебединцям.

У своєму вітальному слові голова Благодійного фонду ім. Івана Григоровича Лозового Іван Лозовий підкреслив, що завдяки плідній співпраці з міською владою, налагодженому діалогу стало можливим реконструювати частину скверу ім. Павла Полуботка. А також висловив сподівання, що лебединці докладуть всіх зусиль, аби зберегти і примножити цю красу.

Депутат міської ради Оксана Показанець на знак вдячності подарувала Івану Лозовому торт з символічним надписом «Я люблю Лебедин».

Приємним сюрпризом для містян і гостей, що завітали на відкриття парку стало те, що запрацював відремонтований фонтан.

Звуки державного гімну у виконанні військового оркестру 27-ї Сумської реактивної бригади сповістили про початок урочистого мітингу біля пам’ятного знаку «Кам’яний хрест захисникам України».

Привітав громаду зі святом міський голова Олександр Бакликов, побажавши усім лебединцям і гостям міста міцного здоров’я, щастя, сімейного благополуччя, добробуту, злагоди і, звичайно ж, мирного неба над головами всіх українців.

З словами вітання та найкращих побажань звернувся до присутніх і депутат Сумської обласної ради Валерій Чалий. 

Присутні на заході гості міста – представник 203-ї навчальної авіаційної бригади, яка базувалася у Лебедині, колишній командир ескадрильї Анатолій Штепа та голова громадської організації «Об’єднання добровольців» Роман Коваль теж звернулися до містян та гостей з найкращими побажаннями. 

 

Представник духовенства отець Богдан розповів присутнім про свято Преображення Господнього та побажав усім всього найкращого.

Далі пішою ходою учасники урочистостей рушили до Меморіалу Слави під чарівні звуки музичних композицій, виконуваних оркестром.

Ну і приємним завершенням святкових заходів стала концертно-розважальна програма у міському лісопарку. На лебединців та гостей міста чекали виступи як артистів міського центру культури і дозвілля, хореографічних колективів “Соняшник” (керівник І.Усенко), “Фреш” (керівник О.Єршова), “Калейдоскоп” (керівник М.Осіпова), так і гостей свята – заслуженої артистки України Олени Білоконь, драйвових гуртів «Шосте чуття» та «Оркестр гарного настрою». Сумський колектив CONCORDIA розважав запальним, неперевшеним фаєр-шоу, а для тих, хто хотів потанцювати під зоряним небом «крутив дискотеку» ді-джей від Mix club.

БІЛЬШЕ ФОТО – Святкування Дня міста_Початок, Святкування Дня міста_Урочистий мітинг, Святкування Дня міста_Коцертна програма

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *