Свято краси від майстрів декоративно-ужиткового мистецтва

Яскравою культурно-мистецькою подією в програмі святкування Дня міста (365-а річниця заснування Лебедина) стало відкриття 19 серпня 2019 року, у міському Лісопарку, пересувної виставки декоративно-ужиткового мистецтва. Відвідати її могли всі гості святкування.

Ще до початку самого святкування, у виставковій зоні, розмістилися вироби та предмети декору ручної роботи. Загалом, були представлені сучасні та обрядові українські ляльки, вишивки, виготовлені руками місцевих майстрів, оригамі, декоративний живопис, вироби з бісеру, соломки тканин та інших матеріалів.

Більшість із нас ніколи б, мабуть, і не подумали, що з усього цього можна створити щось, що має художню цінність. Але майстри декоративно-прикладного мистецтва здатні побачити красу та потенціал у звичайнісіньких речах. Тож не дивно, що виставка-ярмарка привернула увагу багатьох лебединців, котрі зі щирою цікавістю розглядали представлені роботи та захоплювалися вміннями їхніх авторів. Увазі містян були представлені найрізноманітніші товари: від предметів декору та домашніх оберегів до вишиванок та живописних картин.

Декоративно-ужиткове мистецтво виховує смаки лебединців, вважають організатори. «Святкова тема близька кожній людині і відповідає внутрішній сутності декоративно-прикладного мистецтва, – відзначає заступник міського голови Олена Кірєєва. – Воно створюється заради збільшення краси у світі, воно тепле і людяне».

На заході були присутні автори робіт, що експонувалися. Кожний із них представив свої найкращі вироби, виконані в унікальному стилі: двох однакових не знайти. Однак, спільними для усіх майстрів були любов до творчості та бажання поділитися її результатами з оточуючими. Найкращі роботи з’являються тоді, коли автор вкладає в них частинку своєї душі – це підтверджують усі учасники виставки-ярмарку. Тому, наприклад, Анна Кір’ян (обрядова та в’язана лялька), Інна Борисенко (вироби з бісеру), Ольга Пронікова ( вироби з соломки), Марина Поліщук (вироби з бісеру), Мирослава Губенко (модульне оригамі), Леся Іщенко (вишивка стрічками), Олена Верхова (декоративний розпис).

Автори також мали змогу розповісти про свій творчий досвід, натхнення та поділитися планами на майбутнє.

Художній музей

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *