Відділ культури і туризму Лебединської РДА відтепер знаходиться у Будилці

А чи знаєте ви, шановні лебединці, де знаходиться відділ культури і туризму Лебединської районної державної адміністрації? Може хтось відповість – площа Соборна,32, м. Лебедин (бо ж так значиться на офіційному сайті РДА), і зразу ж помилиться. Бо відділ культури і туризму з 27 червня 2019 року знаходиться у селі Будилка, вул. Центральна, 56. І, як виявилося, юридична адреса цього підрозділу Лебединської РДА збігається з адресою Будильського будинку культури та приватної садиби. Тобто, теоретично, у Будильському будинку культури, чи чиємусь домогосподарстві, знаходяться робочі місця працівників відділу культури і туризму. Тож, де таки їх шукати, якщо працівники Будильського будинку культури та мешканці цієї садиби ні сном, ні духом про те, що за цією адресою знаходиться районний відділ культури і туризму.

Ну і трошки математики: сума податку на доходи фізичних осіб від працівників відділу культури і туризму Лебединської РДА складає близько 300 тисяч гривень в рік, тобто це стільки могло би надходити до міського бюджету. Адже відділ по факту знаходиться у Лебедині, його працівники щодень крокують на роботу лебединськими тротуарами чи їдуть лебединськими автошляхами, водять дітей до лебединських шкіл та садочків, на утримання яких витрачаються кошти міського бюджету.

Найголовніше, що від таких «маніпуляцій» з перереєстрацією юридичних адрес бюджет району втрачає більше, ніж «заробляє». Якщо до «переїзду» район щорічно отримував дотацію вирівнювання близько 2 мільйонів гривень, то у 2019 році бюджет району не тільки не отримав цієї дотації, а з районного бюджету ще й було вилучено близько 2,5 мільйона гривень. То чи є сенс у цих «маніпуляціях» з перереєстрацією?

  

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *