Заходи, присвячені ювілейному Дню міста у книгозбірнях

Міста, як і люди, мають свою долю, свою історію, і свій день народження. Цього року Лебедин подорослішав ще на один рік і святкує свій ювілей – 365 років! З роками міста змінюються, як і люди. Сьогодні перед нами постає інший Лебедин. Кожна епоха залишила свій слід на його обличчі. І в кожен період у нього свій вигляд, свої гідності, своя краса. Лебедин дарує надії, зустрічає мудрістю і гостинністю. Серця лебединців охоплює гордість за місто, яке стало затишною домівкою для кожного жителя. Таке наше місто у свої 365!

Бібліотечні заклади приєдналися до святкування ювілейного Дня міста та провели ряд інформаційно-розважальних заходів.

Було оформлено та оновлено тематичні книжкові виставки: «Я люблю Лебедин», «З Днем народження, рідне місто моє!», «19 серпня – День міста Лебедина».

Напередодні ювілею міста у книгозбірнях пройшов ряд святкових заходів: день краєзнавства «Про Лебедин з любов’ю», відео-знайомство «Вони прославили місто», музична вітальня «Борис Гмиря співає Шевченка», інформіна «Квітни на віки, Лебедине!», вулична промо-акція «Містяни читають про місто».

Вихованці обласного дитячого багатопрофільного санаторію завітали до бібліотеки №2 на літературно-музичне свято «Рідне місто моє лебедине», яке організували працівники бібліотек №1 та №2. Діти, затамувавши подих, слухали розповідь провідного бібліотекаря читального залу бібліотеки №2 Надії Демченко про історію міста Лебедина. Юні гості міста із захопленням та подивом прослухали легенди про наше місто, з цікавістю переглянули фото-виставку визначних пам’яток, з уважністю подивилися відеофільм «Лебедин на межі тисячоліть». Завідувач міською бібліотекою №1 Світлана Дворницька провела вікторину «Що ти знаєш про Лебедин?», на питання якої діти відповідали наввипередки, хоча і не являються жителями міста. На ювілеї прийнято дарувати солодощі і подарунки. Не порушуючи цю славну традицію, усі присутні отримали на згадку про наше місто солодощі та заохочувальні призи.

Історична година «Давня героїка Лебединської землі» до Дня міста пройшла в бібліотеці №3 для юних жителів села Куданівка. Діти з цікавістю прослухали екскурс в минуле від бібліотекаря Катерини Венжеги та відповіли на запитання краєзнавчої вікторини, за що і отримали подарунки до свята.

З днем народження, Лебедине! Зі святом вас, лебединці! Бажаємо, щоб всі жителі і гості нашого міста були щасливими! А місту – мира і процвітання!

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *