До уваги громадян, які бажають створити прийомну сім’ю чи дитячий будинок сімейного типу

Всі ми родом з дитинства. У кожного існують перші спогади про тепло маминих рук, про бабусині казки на ніч, про татові жарти та сімейні свята. Ці спогади супроводжують нас протягом усього життя і залишаються своєрідною реліквією. Важко уявити, що відчуває дитина, від якої відмовляються батьки або ж якщо їх позбавляють батьківських прав. І майже безпорадна дитина залишається наодинці з жорстоким навколишнім світом, у якому дуже мало любові, турботи та безпеки. Адже все це повинна уособлювати родина, якої у дитини тепер немає.

У всьому світі є діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування і наша країна, звичайно, не виключення. Прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу – є формами влаштування таких дітей. Діти, що втратили батьків, або їхні батьки в силу різних обставин не можуть виконувати свої обов’язки, потребують родинного тепла і виховання.

На сьогоднішній день в місті Лебедині функціонує 4 прийомні сім’ї та 1 дитячий будинок сімейного типу, де виховуються 12 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Прийомна сім’я – це сім’я або окрема  особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Дитячий будинок сімейного типу  –  окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Якщо ви бажаєте створити прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу Вам необхідно подати заяву та необхідні документи до Лебединського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: м. Лебедин, вул. Сумська, 9/а, тел.. (05445) 20909 і дитина стане членом Вашої родини.

Лебединський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *