Бібліотека без канікул

Літо – час веселих канікул, час коли діти відкривають світ, час коли відпочинок може бути корисним. І в цьому їм допомагають книги. Якщо протягом навчального року в учнів лідирує «ділове читання», то влітку свій вільний час діти можуть присвятити улюбленим книгам.

Бібліотечні заклади міста використовують усі свої можливості для того, щоб зробити дозвілля дітей на канікулах цікавим та змістовним. Весело та, як завжди, із користю юні відвідувачі бібліотек мандрують сторінками книжок та журналів, приймають участь в іграх та вікторинах, конкурсах та подорожах, спілкуються з однолітками в мережі Інтернет, дивляться улюблені мультики.

Нещодавно бібліотека №1 спільно з художнім музеєм провели виховний повчально-розважальний захід «Книга вчить як на світі жить». Співробітник музею Алла Подвезько розповіла присутнім про важливу роль книги в житті людини, а бібліотекар Валентина Гримайло – про історію виникнення книги. На захід завітала непрохана гостя – Зла Чарівниця, яка завдала всім багато клопоту . Але як завжди добро перемогло зло, і діти мали змогу пограти в улюблене «Поле чудес». На завершення заходу переможці отримали призи, а всі учасники – гарний настрій.

Щонеділі в читальній залі бібліотеки №1 проходить перегляд популярних мультфільмів у дитячому мультзалі.

Одним із улюблених заходів для дітей влітку є читання в еко-бібліотеці. Так нещодавно відбулося чергове засідання під девізом «Читай, я буду слухати!». Діти читали вголос улюблені казки, а потім грали в гру «Казковий м’ячик».

Працівники бібліотеки №2 на літніх канікулах для юних відвідувачів провели ряд розважально-інформаційних заходів: гру-мандрівку «Країна загадок», бібліотечний урок «Мої перші енциклопедії», сторінку безпеки «Наодинці вдома».

У бібліотеці №3 відбувся конкурс дитячих малюнків «Рідний край, де ми живемо, Україною зовемо», а для найменші відвідувачі бібліотеки взяли участь у захоплюючій грі-вікторині «Казковий дивограй».

Влітку книгозбірні завжди з радістю запрошують бажаючих отримати позитивні емоції від зустрічі з літературними героями, розвинути свої інтелектуальні здібності та поповнити багаж необхідних знань.

Завітайте до бібліотек! У нас цікаво, весело й корисно!

Лебединська міська бібліотека.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *