Святкували Івана Купала

Свято молоді і кохання – саме так здавна називали наймістичніше, найколоритніше свято Івана Купала. І цьогоріч святкування вдалося на славу – лебединці та гості міста насолоджувалися чудовим театралізованим дійством, динамічною концертно-розважальною програмою за участі лебединських артистів, а також запрошених гостей, розфарбовували себе і оточуючих, долучившись до фестивалю кольорів, який уже другий рік поспіль проходить у Лебедині.

Цьогорічне святкування приготувало купу приємних сюрпризів для всіх його учасників.

З 15:00 на міському пляжі розпочався волейбольний турнір, участь у якому взяло 5 команд: «ЗОШ №6», «Дрім тім», «Три кума», «Шер», «Байрак». Відповідно до жеребкування, команди розподілились на дві підгрупи. Після відбіркових ігор за ІІІ місце змагалися команди «Три кума» та «Шер», за І і ІІ – команди «Байрак» і «Дрім тім». У результаті перможцями турніру стала команда «Байрак», ІІ місце у команди «Дрім тім», а ІІІ – у команди «Шер». Володарі призових місць отримали медалі, кубки та грошові призи від співорганізатора волейбольного турніру – громадської організації «Спортивний корпус».

Вперше у цьому році під час святкування проходив конкурс «Піщана фантазія», учасники якого мали чудову нагоду продемонструвати свої архітектурно-будівельні вміння і майстерність. Учасниками конкурсу стали родини Васьковець, Панасенків, Маргарити Хорунжої, Терещенків, Мачуліних, Глушаків. За оцінками конкурсної комісії, переможцями стала родина Глушаків. Учасники за свої старання отримали заохочувальні призи – надувні матраци, а переможець – надувний матрац та набір для гри у бадмінтон.

Зі святом привітав громаду міста та гостей міський голова Олександр Бакликов, побажавши міцного-міцного здоров’я, щастя, родинного затишку, злагоди, достатку, душевного тепла та, звичайно ж, мирного синього неба над головами.

Теплими словами найкращих побажань привітав лебединців та гостей нашого міста і голова громадської організації «Благодійний фонд імені Івана Лозового» Іван Лозовий.

Під час цікавої театралізованої частини святкування з Водяним і русалоньками, традиційними конкурсами на найкращий вінок, найдовшу косу, піднімання гирі, учасників дійства розважали талановиті артисти міського центру культури і дозвілля, а також гості свята – полтавський гурт «Сен-Тропе», який мав змогу до нас приїхати за сприяння Івана Лозового. У конкурсі на піднімання гирі переможець, а ним став Віталій Озерний, отримав грошову винагороду від депутатів Лебединської міської ради Оксани Карпенко та Оксани Древаль.

Гості із Полтави дійсно «прокачали» учасників святкування, подарувавши піднесений настрій. Талановитим вокальним виконанням вразили і гості з Сум – народний фольклорний театр-студія “Оберіг” та вокаліст Артем Чернетченко, виступи яких стали подарунком містянам і гостям від депутата Сумської обласної ради Валерія Чалого.

А протягом святкового дійства всі бажаючі взяти участь у фестивалі кольорів реєструвалися та отримували такі собі «пакуночки щастя» – паперові пакетики з фарбою різноманітних кольорів. І ось настала та мить, коли чарівні ведучі свята оголосили підійти ближче до сцени усіх щасливчиків з фарбою і нарешті дати волю своїй уяві, відкрити пакетики та розфарбувати всіх і усе довкола різноманітними кольорами. Яскраве, непересічне, кольорово-вибухове дійство, родом з сонячної Індії подарувало учасникам неймовірні враження, море позитиву, щирих посмішок і веселощів!

Також під час святкування відділом культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради на пляжі  була організована цікава тематична фотозона для усіх бажаючих зробити гарну світлину на пам’ять.

Ще одним видовищним дійством мали змогу насолодитися лебединці і гості міста – чаруючим вогняним шоу від гостей з міста Суми колективу – «CONCORDIA». Тематичною постановкою та вправним володінням вогняною стихією дівчата заполонили увагу глядацької аудиторії, подарувавши кожному неймовірні відчуття.

І ось нарешті, вправні володарі вогню підпалили купальську ватру – дійство захоплююче своїм масштабом і чаруюче своєю незбагненною містичною силою.

Учасники феєричної, різнобарвної Купальскої ночі, які отримали неабияке естетичне і моральне задоволення від такого формату свята, були наповнені позитивом та у чудовому святковому настрої ще довго лишалися грітися біля величезного багаття та розважалися на дискотеці від Mix-club.

Усі фото – Івана Купала_2019, частина ІІвана Купала_2019, частина ІІ

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *