Ефективність використання комунального майна та проведення у квітні-червні 2019 року чергового призову громадян

Питання ефективності використання комунального майна територіальної громади міста Лебедина, а також питання про проведення у квітні-червні 2019 року чергового призову громадян на строкову військову службу розглядалися сьогодні під час апаратної наради, проведеної міським головою Олександром Бакликовим.

За словами начальника управління економічного розвитку і торгівлі Юрія Магаляса, органи місцевого самоврядування від імені та в інтересах територіальної громади міста відповідно до закону здійснюють правомочності щодо володіння, користування та розпорядження об’єктами права комунальної власності, в т.ч. виконують всі майнові операції.

Рішенням 45 сесії Лебединської міської ради сьомого скликання від 30.01.2019 № 779-МР «Про передачу майна територіальної громади міста Лебедина» передано безоплатно із комунальної власності територіальної громади міста Лебедина Воскресенській релігійній громаді (парафії) м. Лебедина Сумської області Сумської єпархії Української православної церкви нежитлову будівлю (сарай) площею 45,1 кв. метра, яка була розташована на земельній ділянці, що належить Воскресенській громаді Української православної церкви м. Лебедин за адресою: вулиця Кобижча, 121.

Рішенням 44 сесії Лебединської міської ради сьомого скликання (друге пленарне засідання) від 28.12.2019 № 769-МР «Про перелік об’єктів територіальної громади міста Лебедина, що підлягають відчуженню у 2019 році» та рішенням 48 сесії Лебединської міської ради сьомого скликання від 26.04.2019 № 864-МР «Про внесення змін до рішення другого пленарного засідання сорок четвертої сесії Лебединської міської ради сьомого скликання від 28.12.2018 № 769-МР «Про перелік об’єктів територіальної громади міста Лебедина, що підлягають відчуженню у 2019 році» було затверджено перелік об’єктів, що підлягають відчуженню у 2019 році, таких нараховується 4 одиниці, із них: 3 об’єкти – приватизація шляхом продаж на аукціоні, 1 об’єкт – приватизація шляхом викупу.

На сьогоднішній день триває підготовка до приватизації 1 об’єкту.

Станом на 01.07.2019 року укладено та діє 38 договорів оренди комунального майна територіальної громади міста Лебедина.

З початку року від оренди комунального майна до міського бюджету міста Лебедина надійшло коштів у сумі 95,5 тис. грн.

З початку 2019 року укладено 1 договір оренди, продовжено 6 договорів, розірвано за згодою сторін 2 договори оренди комунального майна та припинено дію одного договору в зв’язку із закінченням терміну його дії.

Із загальної кількості діючих договорів оренди 22 – укладено із суб’єктами господарювання, які сплачують орендну плату, розраховану згідно методики, 16 – укладено із бюджетними організаціями, громадською організацією та відділом поштового зв’язку, які сплачують орендну плату 1 гривню в рік відповідно до вимог чинного законодавства.

Відповідно до нормативних документів, затверджених Лебединською міською радою з питань оренди комунального майна, договори оренди з орендарями укладаються керівниками установ та комунальних підприємств, на балансі якого перебуває орендоване майно, а у разі передачі в оренду майна площею понад 200 квадратних метрів, і власником майна.

Із загальної кількості діючих договорів оренди виконавчим комітетом Лебединської міської ради укладено 3 договори, відділом  культури та туризму – 3, управлінням праці та соціального захисту населення – 9, відділом освіти – 7, терцентром – 1, КП «Лебединська житлово-експлуатаційна  контора» – 8, КП «Лебединське будинкоуправління  мікрорайону «Черемушки» – 4, КП «Водоканал» – 2, КП «Лебединтеплоенерго» – 1.

Відділом комунального майна і приватизації управління економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Лебединської міської ради постійно здійснюється контроль за нарахуванням та сплатою орендної плати за майно, страхуванням орендованого майна, інвентаризацією основних засобів, які є у комунальній власності, проводиться звірка з фінансовим управлінням Лебединської міської ради та балансоутримувачами.

Інформація про всі майнові операції постійно висвітлюється у газеті «Життя Лебединщини» та на офіційному сайті Лебединської міської  ради.

Відділом комунального майна і приватизації управління економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Лебединської міської щомісяця здійснюється контроль щодо наявності вільних об’єктів, які є у комунальній власності та оновлюється реєстр такого майна, який щоквартально висвітлюється в газеті «Життя Лебединщини» та розміщується на офіційному сайті Лебединської міської  ради з метою залучення суб’єктів господарювання до прийняття в оренду або придбання комунального майна.

Станом на 01.07.2019 року на балансі комунальних підприємств, самостійних управлінь, відділів Лебединської міської ради та її виконавчого комітету нараховується 41 вільний об’єкт, загальною площею 13,2 тис. кв. метрів.

Рішенням 42 сесії Лебединської міської ради сьомого скликання від 31.10.2018 № 712-МР було прийнято у комунальну власність територіальної громади міста Лебедина вбудоване протирадіаційне укриття за № 68703, розташоване за адресою: вулиця Першогвардійська, 86, загальною площею 48 кв. метрів та однокімнатну квартиру на вул. Спартака, 61, загальною площею 34,2 кв. метра, житловою 20,0 кв. метрів. Зараховано у комунальну власність територіальної громади міста Лебедина та поставлено на баланс комунального підприємства «Комбінат благоустрою» виконавчого комітету Лебединської міської ради» контейнерні майданчики для збору твердих побутових відходів у кількості 39 штук. Припинено договір на закріплення майна, що перебуває у власності територіальної громади м. Лебедина від 04.01.2011 укладеного між Лебединською міською радою, Лебединською районною радою та комунальною установою «Лебединська центральна районна лікарня ім. К.О. Зільберника», майно фельдшерських пунктів сіл  Куданівка та Токарі повернуто виконавчому комітету Лебединської міської ради із користування.

З початку 2019 року громадянами відповідно до Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду» приватизовано 2 квартири. До міського бюджету від приватизації житла надійшло 520 гривень.

Відділом комунального майна і приватизації управління економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Лебединської міської проводиться робота з виявлення відумерлої спадщини та безхазяйного майна на території Лебединської міської ради. З метою визнання у судовому порядку відумерлої спадщини або безхазяйного майна відділом підготовлено та передано юридичному відділу виконавчого комітету Лебединської міської ради справи по 8 об’єктах, до прокуратури для представлення інтересів Лебединської міської ради в суді передано 6 справ.

Виконавчим комітетом Лебединської міської ради взяті на облік п’ять будинків, які зареєстровані реєстраційним відділом виконавчого комітету Лебединської міської ради, як безхазяйні, на 2 господарства готуються справи для взяття їх на облік, як безгосподарні. Крім того на території міста виявлено 7 земельних ділянок вільних від забудови. На сьогоднішній день на опрацюванні на предмет виявлення власників безгосподарного майна у відділі перебуває 30 будинків.

Про організацію та проведення у квітні-червні 2019 року чергового призову громадян України на строкову військову службу до Збройних сил України та інших військових формувань поінформував присутніх тимчасово виконуючий обо’язки військового комісара Ігор Ячмєньов. У квітні – червні 2019 року проведено призов та відправку на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань 17 жителів міста.

Створено призовну комісію та затверджено її склад.

Головою призовної комісії забезпечено якісне проведення засідань призовних комісій на призовній дільниці Лебединського об’єднаного міського військового комісаріату, відповідно до затвердженого графіка роботи призовної комісії.

Постійно вживалися заходи щодо організації дієвої взаємодії з військовим комісаріатом, керівниками підприємств, організацій, представниками Лебединського відділення поліції (м. Лебедин) ГУНП в Сумській області та Роменською місцевою прокуратурою Сумської області з питань розшуку та притягнення до відповідальності громадян, які ухиляються від призову на строкову військову службу.

Створено комісію для медичного огляду призовників у основному і дублюючому складі.

У відповідності до наказу Міністра оборони України від 14.08.2008 № 402 «Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 17 листопада 2008 року за №1109/15800, організовано з 15 лютого 2019 року безкоштовне рентгенівське обстеження призовників, забезпечено проведення призовникам флюорографії грудної клітки, електрокардіограми, визначення групи крові та резус-фактора, необхідних аналізів.

Призовна дільниця забезпечена необхідним інструментарієм, медичний персонал необхідними бланками.

Громадянам, які за станом здоров’я, морально-діловими якостями, рівнем освіти придатні до військової служби, організовано проведення аналізу крові на відсутність (наявність) захворювання на ВІЛ/СНІД, гепатит «В», «С»;

З 04 березня 2019 року організовані та проведені медичні комісії на призовній дільниці Лебединського об’єднаного міського військового комісаріату, відповідно до затвердженого графіка роботи медичної комісії .

На час проведення медичної комісії лікарі забезпечені медичними сестрами та санітаркою.

Взято під особистий контроль оповіщення та прибуття громадян, які згідно Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» підлягають призову на строкову військову службу у квітні-червні 2019 року, постійно проводилась робота щодо розшуку призовників, які ухиляються від проходження призову і не з’являються на призовну дільницю.

Керівники підприємств, установ, та навчальних закладів під час проведення призову щоп’ятниці надавали до призовної дільниці Лебединського об‘єднаного міського військового комісаріату письмову узагальнюючу інформацію щодо наявності призовників, які без поважних причин не прибули для проходження медичної та призовної комісій.

У засобах масової інформації висвітлювались матеріали щодо призову на строкову військову службу, а саме в газеті «Життя Лебединщини» та на сайті Лебединської міської ради.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *