Місто Лебедин долучилося до участі у проекті «П’ять контекстів української революції»

07 червня у місті Лебедині Громадською організацією «Фонд регіональних досліджень» за підтримки виконавчого комітету Лебединської міської ради у стінах Лебединського МРЦЗ був проведений науково-методичний семінар «Досвід української революції 1917-1921 років у процесі стратегічного планування розвитку міста Лебедин». До участі у заході долучилися місцеві активісти, краєзнавці, вчителів історії, посадові особи, журналісти.

З вітальним словом до учасників звернуся голова Правління ГО «Фонд регіональних досліджень», кандидат наук, доцент Сумського державного університету Олег Туляков, який наголосив на важливості проведення інформаційно-просвітницьких заходів з популяризації боротьби за здобуття української державності, зокрема, в контексті відзначення в Сумській області 100-річчя подій української революції 1917-1921 років та вшанування пам’яті її учасників.

Поділився своїми дослідженнями у вивченні  української революції 1917-1921 років на Лебединщині краєзнавець Володимир Кравченко.

Мета заходу було згадати події сторічної давнини у Лебедині, обговорити їх з точки зору сучасних проблем та утворити групу з представників місцевої громадськості для допомоги у стратегічному плануванні розвитку громади.

Загальною метою проекту є створення на обласному рівні та у містах Суми, Білопілля, Путивль, Лебедині та Шостка групи осіб, які би допомагали владі використовувати досвід української революції 1917-1921 років у визначені стратегічних задач розвитку місцевої  громади.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *