Лебединці відзначили День перемоги над нацизмом меморіальними заходами

Сьогодні зранку, з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, у селах Куданівка та Токарі, підпорядкованих Лебединській міській раді, місцеві мешканці віддали шану пам’яті полеглих у горнилі війни. Міський голова Олександр Бакликов, звертаючись до присутніх на меморіальних заходах, підкреслив, що ми не маємо морального права забувати, якою задорогою виявилася Перемога для українського народу, пам’ятати усіх тих, хто віддав свої життя за наше мирне небо. Міський голова також висловив глибоку шану і вдячність українським воїнам, які сьогодні відстоюють територіальну цілісність нашої країни на сході, щосекунди ризикуючи своїм життям. Хвилиною мовчання та покладанням квітів присутні вшанували пам’ять загиблих.

Пригадати усіх, хто ціною власного життя і здоров’я виборов перемогу для рідної землі та вшанувати пам’ять тих, хто з фронту так і не повернувся, зібралися сотні лебединців біля Меморіалу Слави.

«Друга світова забрала десятки мільйонів життів, сьогодні ми зі скорботою згадуємо ті страшні часи воєнного лихоліття. Втім, на жаль, і зараз Україна потерпає від війни, на сході держави гинуть від ворожих куль наші воїни, наш цвіт нації. Ми з вами маємо зробити все для того, щоби ця війна скінчилася якомога швидше, впевнений Перемога за нами», – зазначив міський голова Олександр Бакликов, звертаючись до присутніх. Також Олександр Миколайович побажав міцного-міцного здоров’я, довгих літ життя, благополуччя, злагоди і достатку, мирного синього неба учасникам мітингу.

Військовий комісар Роман Перекрьостов подякував ветеранам за їх подвиг,  висловив глибоку шану всім тим, хто боронив і продовжує боронити рідну землю, відстоювати її суверенітет та територіальну цілісність.

Ветеран Другої світової війни Раїса Юхимівна Безугла поділилася своїми спогадами про страшні роки війни та побажала присутнім здоров’я міцного, віри, надії, любові, берегти себе і своїх близьких, цінувати те, що мають.

Схиливши голови у хвилині мовчання, присутні вшанували пам’ять полеглих на фронтах війни. Наприкінці мітингу мешканці міста та його гості поклали квіти до Меморіалу Слави.

Після урочистої частини, у лісопарку на усіх бажаючих чекала концертна програма за участю вокалістів та хореографічних колективів міського центру культури і дозвілля, організована відділом культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради.

Більше фото – альбом “День перемоги над нацизмом_2019”

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *