Змагання міського етапу «Сокіл» («Джура»)

Нещодавно на базі міського центру позашкільної освіти були проведені змагання І (міського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Участь у змаганнях взяли команди шести міських закладів загальної середньої освіти.

З динаміків линула патріотична музика, лунали козацькі пісні та марші. Саме тут у змаганнях міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у звитяжному герці зустрілися юні джури – учасники козацьких роїв загальноосвітніх шкіл міста.

Зі словами привітання до учасників змагань звернулися заступник міського голови Олена Кірєєва та виконуюча обов’язки начальника відділу освіти Тетяна Гримайло. Вони побажали учасникам високої результативності у змаганнях. Від імені учасників АТО привітав юних «соколів» Олег Верхов.

Першим етапом змагань була презентація роїв та конкурс строю «Впоряд». Краще представив свою візитку рій джур загальноосвітньої школи №5. У конкурсі строю «Впоряд» кращий рівень стройової підготовки продемонстрував рій спеціалізованої школи №7 «Молода Січ». У змаганнях з надання першої долікарської допомоги «Рятівник» кращі теоретичні знання та практичні уміння і навички показав рій ЗОШ №1 «Козацький гарт». У інтелектуальній грі-вікторині «Відун» кращими знавцями історії українського козацтва та українського війська стали юні джури рою «Хортиця» загальноосвітньої школи №4. А у стрільбі з пневматичної гвинтівки (суддя цих змагань – керівник гуртків міського центру позашкільної освіти Володимир Лисянський ) знову переможцем став рій СШ №7 «Молода Січ». Перевіркою фізичної сили та витривалості учасників змагань став конкурс «Перетягування линви». Змагання було дуже напруженим, хлопці змагалися на межі своїх можливостей, віддавали для перемоги своєї команди у змаганні майже всі свої сили, демонстрували мужність та витривалість. Рій юних джур «Патріот» загальноосвітньої школи №3 виявився найсильнішим у цих випробуваннях. Військовослужбовці Лебединського міського об’єднаного військового комісаріату провели з учасниками змагань вишкіл з вогневої підготовки: розбирання та складання автомата Калашникова. А ще рої продемонстрували навички з туристської підготовки.

І місце у змаганнях посів рій «Лебедин» ЗОШ №5. На другому – рій «Молода Січ» спеціалізованої школи №7. А третє місце виборов рій «Патріот» ЗОШ №3. Переможці змагань у окремих видах та всі рої – учасники міського етапу гри нагороджені грамотами відділу освіти. Організатори міського етапу гри висловлюють вдячність міському центру позашкільної освіти, Лебединському міському військовому комісаріату та районній організації Товариства сприяння обороні України за допомогу у проведенні змагань.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *