Стан фінансово-бюджетної дисципліни в бюджетних установах

Сьогодні під час апаратної наради, проведеної міським головою Олександром Бакликовим, її учасниками було розглянуто питання стану фінансово-бюджетної дисципліни в бюджетних установах, підпорядкованих Лебединській міській раді. Начальник фінансового управління Лебединської міської ради Людмила Чичина поінформувала присутніх, що у місті проводиться робота, спрямована на реалізацію державної політики у фінансовій сфері з метою забезпечення належного рівня фінансово – бюджетної дисципліни, посилення контролю за додержанням законодавства з фінансових питань, економним витрачанням бюджетних коштів.

З метою раціонального та ефективного використання бюджетних коштів, розроблені та затверджені розпорядженням міського голови від 15.03.2019 року за № 56- ОД заходи щодо ефективного використання коштів міського бюджету у 2019 році.

Заходами передбачено:

  • неприйняття необґрунтованих рішень щодо збільшення чисельності працівників підприємств, установ та організацій, що використовують кошти міського бюджету,
  • перегляду діючих міських цільових програм щодо уточнення строків, обсягів йджерел фінансування відповідно до реальних можливостей міського бюджету,
  • розроблення та затвердження планів заходів енергозбереження із забезпеченням зменшення витрат на оплату комунальних послуг та енергоносіїв,
  • проведення заходів щодо недопущення утворення кредиторської заборгованості та зменшення обсягу дебіторської заборгованості,
  • обмеження використання коштів на проведення заходів з відзначення ювілейних заходів та святкувань,
  • обмеження за рахунок бюджетних коштів підтримки громадських організацій
  • забезпечення внутрішнього контролю за повнотою надходжень коштів до міського бюджету ,а також взяття бюджетних зобов’язань та витрачання  коштів головними розпорядниками коштів та розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня.

З метою удосконалення організаційної роботи у сфері здійснення внутрішнього контролю розпорядженням міського голови від 05.07.2017 року № 98-ОД з урахуванням змін затверджених розпорядженням міського голови  від 03.05.2018 №71-ОД затверджені заходи щодо посилення внутрішнього контролю за використанням бюджетних коштів та комунального майна, про виконання яких головні розпорядники коштів зобов’язані інформувати фінансове управління Лебединської міської ради щоквартально до 3 числа місяця, наступного за звітним періодом.

За результатами роботи І кварталу 2019 року власні доходи загального фонду міського бюджету виконані на 22,7% до річного плану, отримано 16 056,2 тис. гривень. Планові показники І кварталу виконані на 100,4% при запланованих 15 986,4тис.гривень

Станом на 01.04.2019 року загальний обсяг недоїмки по оперативним даним Охтирського управління ГУ ДФС в Сумській обл. по м. Лебедину становить 1 264,2 тис. гривень, в тому числі до міського бюджету – 797,7 тис. гривень, що на 171,2 тис. грн. менше порівняно з початком 2019 року.

З метою скорочення податкового боргу в звітному періоді було проведено 2 засідання робочої групи з питань погашення податкового боргу. За результатами  роботи комісій з погашення податкової заборгованості, заборгованість до міського бюджету зменшилася на 36 930,54 гривень.

Також були направлені листи – попередження фізичним особам підприємцям щодо передачі інформації з податкового боргу Роменській місцевій прокуратурі у випадку її несплати.

За І квартал 2019 року в бюджетних установах міста проведено 4 зовнішніх перевірки, а щодо дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки.

Працівниками фінансового управління проведено 21 перевірку правильності складання кошторисів бюджетних установ, які фінансуються з міського бюджету Під час перевірок порушення не виявлені.

Головними розпорядниками коштів міського бюджету здійснюється внутрішній контроль за цільовим та ефективним використанням бюджетних коштів. Соціальним інспектором управління праці та соціального захисту населення проводились перевірки правильності призначення соціальних допомог та цільового використання бюджетних коштів. За І квартал 2019 року було складено 497 актів обстеження, з них по виплаті допомоги сім’ям з дітьми 300, по наданню житлових субсидії 197. Крім того направлено 413 запити в інші установи, перевірено 250 справ.

З метою підвищення професійного рівня працівниками фінансового управління надається методична допомога працівникам бухгалтерських служб бюджетних установ в частині складання звітів, паспортів, проведення оцінки бюджетних програм.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *