Науково-технічна учнівська конференція

17 квітня у Сумському державному університеті з метою залучення учнівської молоді до дослідницько-експериментальної та науково-технічної роботи, відбулася 39-та науково-технічна учнівська конференція Центру науково-технічної творчості учнівської молоді (ЦНТТУМ) Сумського державного університету «Сучасні технології у промисловому виробництві».

Організатором конференції традиційно виступив директор Сумського ЦНТТУМ, професор Віталій Олександрович Смірнов. Вихованці Центру – це учні 9-11 класів загальноосвітніх закладів міст Суми, Лебедин (школи № 5, 7) та Білопілля.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся перший проректор СумДУ Василь Карпуша, який наголосив на безумовній необхідності залучення юних інженерів до науково-технічної творчості та подякував викладачам Центру за їх внесок у освіту майбутніх фахівців.

Учасники представили на конференції 14 доповідей на різну тематику з предметів: теоретична механіка, опір матеріалів, кінематика, електротехніка тощо.

Наше місто презентували учні 10 класу Лебединської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 та учень 11 класу Лебединської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №7. Свої роботи на розсуд компетентного журі представили Тріщенко Микола (СШ №7), Древаль Єгор, Глеба Денис, Морозова Єлизавета (ЗОШ №5).

Оцінювали виступи юних науковців декан факультету технічних систем та енергоефективних технологій Олександр Гусак; завідувач кафедри «Опору матеріалів і машинознавства» Іван Карінцев; завідувач кафедри «Прикладної гідроаеромеханіки» Ігор Ковальов; завідувач кафедри «Процеси та обладнання хімічних і нафтопереробних виробництв» Всеволод Склабінський; завідувач кафедри «Технологія машинобудування, верстати та інструменти» Вільям Залога; викладачі кафедри «Загальної механіки і динаміки машин» Євген Савченко та Віталій Симоновський.  

Бажаємо юним науковцям нових успіхів і досягнень!

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *