Працювала спостережна комісія

18 квітня у стінах Лебединської міської ради відбулося чергове робоче засідання спостережної комісії. Під час роботи комісії розглядалося питання надання допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання або позбавлених волі на певний срок.

Директор Лебединського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталія Кисла повідомила, що протягом І кварталу 2019 року до Лебединського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді від Лебединського районного сектору філії ДУ «Центр пробації» в Сумській області надійшло 1 повідомлення про постановку на облік особи, яка засуджена до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі, 6 повідомлень про зняття з обліку, за направленням звернулась 1 така особа. Центром на базі Лебединського відділу з питань пробації у перший понеділок місяця, згідно плану роботи на 2019 рік, проводиться профілактично-просвітницька робота серед молоді, яка засуджена до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі. Було проведено заходи: бесіда «Права та обов’язки батьків і дітей за законодавством України»; лекція: «10 кроків щоб стати кращими батьками» та профорієнтаційна бесіда:«Мої життєві плани, перспективи і можливості»; година спілкування на тему: «Негативні впливи шкідливих звичок»; семінар на базі Лебединської міськрайонної філії Сумського ОЦЗ на тему «Домашнє насильство». Надаються буклети, листівки, профілактичного характеру. Робота із засудженими особами проводиться за карткою надання соціальних послуг.

Протягом І кварталу 2019 року Лебединським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводилась робота з неповнолітніми, які перебувають  на обліку в Лебединському РС філії ДУ «Центр пробації». Згідно затвердженого графіка перевірки за місцем проживання засуджених неповнолітніх осіб, щомісячно Лебединським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Лебединським районним секторм філії ДУ «Центр пробації», представниками відділення поліції, службою у справах дітей здійснюються спільні перевірки. Метою такої співпраці є недопущення скоєння повторних правопорушень неповнолітніми.

Також під час засідання комісії була проведена робота з організаці громадського контролю за дотриманням прав і законних інтересів осіб, засуджених до кримінального покарання, не пов’язаного із позбавленням волі.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *