Ланцюг подій, який призвів до сплати аліментів

Проживаючи за кордоном, батько з Лебединщини давно забув про сплату аліментів. Діти вже стали дорослі і не сподівалися отримати кошти. Проте законом передбачено стягнення заборгованості по аліментам, незалежно від досягнення дитиною повноліття, до повного погашення заборгованості.

Повернутися на батьківщину боржника змусили трагічні сімейні обставини. Коли він мав намір знову виїхати за кордон, то не зміг реалізувати свій задум. Адже державні виконавці, виконуючи вимоги ініційованого Міністерством юстиції України закону #ЧужихДітейНеБуває, застосували до боржника ряд обмежень, зокрема, й у праві  виїзду за межі України.

Така ситуація змусила батька сплатити своїм вже давно повнолітнім дітям майже 25 тисяч гривень аліментної заборгованості, більше 12 тисяч гривень штрафу, застосованого за порушення строків сплати аліментів, та понад 2 тисячі гривень виконавчого збору.

Тож не варто привласнювати собі те, що належить дітям, адже життя та закон #ЧужихДітейНеБуває так чи інакше змусять всіх боржників віддати заборговане.

Матеріал надано Лебединським міськрайонним відділом державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Сумській області.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *