30-річний ювілей зразкового художнього колективу «Веселка»

Сьогодні динамічною, яскравою концертною програмою зразковий хореографічний колектив «Веселка» Лебединського центру позашкільної освіти відзначив свій 30-літній ювілей.

Його керівником, душею, організатором є відмінник освіти України, творчий педагог, талановитий хореограф Тетяна Петрівна Литовченко. Найпершим її помічником є досвідчений акомпаніатор Валентин Володимирович Литовченко. Саме завдяки їх тісній співдружності створюються неперевершені, яскраві хореографічні композиції, які вражають глядачів своєю професійною довершеністю.

Протягом 30 років «Веселка» дарує усім нам свій танцювальний талант. Колектив є справжньою окрасою усіх концертів та масових заходів у місті та області. Вихованці «Веселки» є улюбленцями шанувальників хореографічного мистецтва. Це переможці обласних, Всеукраїнських та Міжнародних фестивалів-конкурсів. Завдячуючи постійному пошуку, наполегливості та енергії педагогів, колектив живе змістовним творчим життям, з кожним роком зростає його виконавська майстерність. Керівники колективу наполегливо і завзято навчають дітей основам танцю, підвищують культурний рівень своїх вихованців, дають можливість кожній дитині поринути у вирій творчого піднесення.

Привітала «Веселку» з ювілеєм і заступник міського голови Олена Кірєєва, побажавши міцного-міцного здоров’я керівникам колективу, невичерпних творчих ідей, наснаги і сил для подальших звершень. Також Олена Василівна нагородила грамотами міського голови Тетяну Петрівну та Валентина Володимировича.

Також Тетяна Литовченко та Валентин Литовченко були відзначені грамотами голови Сумської обласної державної адміністрації, а вихованці колективу – грамотами Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації.

Танець – це спілкування з навколишнім світом без допомоги слів, це вираження душі, ставлення до себе і до інших. Але вміти танцювати і вміти навчити танцювати – це різні речі. А щоб навчити мистецтву хореографії, треба бути професіоналом своєї справи, і що ще важливіше, в цю справу необхідно вкладати свою душу. Таким майстром з хореографії і є Тетяна Литовченко. Це – передова людина свого часу, людина високої культури і глибоких знань, яка досконало володіє основами професійної майстерності. Від її світогляду та естетичних позицій залежать напрямки творчості колективу «Веселка».

Коли музика та рухи гармонійно з’єднуються у єдине ціле, здатне викликати бурхливий океан почуттів, тоді і народжується танець, який не може залишити людину байдужою. На гостей концерту чекали танцювальні композиції на всі смаки, різнобарв’я стилів, яскраві костюми, а головне — дитяча творчість, помножена на їх талант і підкріплена досвідом колективу самовідданих педагогів.

Натхненні чудовим дійством, глядачі дарували вихованцям «Веселки» бурхливі оплески. Без сумніву, концертна програма вкотре продемонструвала, що «Веселка» є невичерпним джерелом творчості, таланту і натхнення в нашому місті.

Бажаємо учасникам хореографічного колективу «Веселка», його керівникам подальших творчих злетів і досягнень, натхнення та успіхів на їхній творчій стежині!

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *