У полі зору фінансово-господарська діяльність комунальних підприємств міста

20 березня відбулося чергове робоче засідання виконавчого комітету Лебединської міської ради. Під час роботи члени виконавчого комітету розглянули питання про результати фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств міста за 2018 рік.

Як поінформував присутніх начальник управління економічного розвитку і торгівлі Юрій Магаляс, виконавчий комітет Лебединської міської ради є засновником шести комунальних підприємств: «Лебединтеплоенерго», «Водоканал», «Комбінат благоустрою», «Лебединська житлово-експлуатаційна контора», Лебединське будинкоуправління мікрорайону «Черемушки» та «Бюро технічної інвентаризації».

Загальний дохід від реалізації продукції (товарів, робіт,послуг) комунальних підприємств за 2018 рік склав 26,7 млн. грн., що на 2,8 млн. грн. більше за аналогічний показник 2017 року. У цілому собівартість реалізованої продукції (товарів, робіт послуг) комунальними підприємствами за звітний період склала 26,3 млн. грн. За результатами 2018 року чистий прибуток отримали три комунальних підприємства на суму 196,4 тис. грн., а саме: КП «Лебединська житлово-експлуатаційна контора» отримало чистого прибутку у сумі 139,4 тис. грн., КП «Бюро технічної інвентаризації» – 43 тис. грн.та КП «Лебединське будинкоуправління мікрорайону «Черемушки» – 14 тис. грн.

Наразі кількість працюючих на комунальних підприємствах становить 182 особи. Середня заробітна плата одного штатного працівника складає 5 016 грн., що на 34,7 % вище законодавчо встановленої мінімальної плати (3 723 грн.). Заборгованість з виплати заробітної плати на комунальних підприємствах відсутня.

На балансі комунальних підприємств перебуває майно територіальної громади міста Лебедина, вартість якого складає 305 млн. грн., рівень зносу основних засобів становить у середньому 63%.

За 2018 рік комунальними підприємствами сплачено податків та зборів до державного бюджету в сумі 2,7 млн. грн., до місцевих бюджетів – в сумі 2,3 млн. грн.

До того ж, міський голова зауважив, що на збільшенні власних надходжень комунальних підприємста суттєво позначилось оновлення їх матеріальної бази, зокрема, парку техніки. До прикладу, такому підприємству як «Комбінат благоустрою» у порівнянні з 2015 роком, за 2018 вдалося збільшити свої прибутки більше, ніж у 10 разів. Якщо за 2015 рік, маючи у своєму арсеналі зовсім зношену техніку, підприємству все ж вдалося заробити близько 114 тис. грн., то у 2018 ця сума склала 1 млн. 568 тис. 704 грн. Так само завдяки придбанню асенізаційної машини для КП «Водоканал» вдалося збільшити прибуток від надання послуг і цьому підприємству.

Також члени виконкому розглянули низку інших важливих питань.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *