Готуємося до ЗНО

Відповідно до плану спільних заходів Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та відділу освіти на 2019 рік, 12 березня на базі Лебединської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 відбувся методичний порадник «Підготовка учнів до ЗНО: особливості творчих завдань та вправ з географії». Методичний порадник провів Володимир Попов – методист з географії та економіки навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Мета заходу – ознайомити вчителів з підсумками ЗНО – 2018 з географії та надати практичні рекомендації щодо роботи з тестовими завданнями різного формату для підготовки учнів до державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання з географії у 2019 році.

На заході була присутні Лариса Ковтуненко, завідувач міським методичним кабінетом, Микола Римар, методист, який опікується питаннями географії та учителі географії закладів загальної середньої освіти міста.

Володимир Попов ознайомив присутніх з організаційно-методичними аспектами проведення зовнішнього незалежного оцінювання. А також провів майстер-клас «Розв’язування завдань ЗНО-2018 з географії» та практичне заняття з тематичного оцінювання знань учнів з курсу «Загальна географія» за форматом зовнішнього незалежного оцінювання знань з дотриманням програмових вимог. Володимир Денисович продемонстрував можливості використання тестових завдань різного формату у підготовці учнів до ЗНО, акцентувавши увагу вчителів на необхідності застосування графічних малюнків та контурних карт у тренувальних тестових вправах високого рівня складності, надав методичні рекомендації щодо підготовки учнів до якісного складання ЗНО – 2019 з географії.

Відділ освіти.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *