Бій під Крутами. Пам’ять героям!

29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут – саме тоді у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. З нагоди Дня вшанування пам’яті героїв Крут, з метою виховання у громадян поваги до історичного минулого українського народу, працівниками Лебединського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області спільно з Лебединським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для суб’єктів пробації, які перебувають на обліку за скоєння кримінальних правопорушень, було організовано та проведено, на базі Лебединської районної центральної бібліотеки захід на тему: «Бій під Крутами. Пам’ять героям!»

Під час зустрічі завідувач відділом обслуговування бібліотеки Любов Авруцька продемонструвала присутнім виставку присвячену пам’яті героям Крут. Розповіла присутнім цікаві факти про страшні події історичного бою. «З часом пам’ять про історичні події затирається. І події тих часів, стають просто легендами» – зауважила Любов Авруцька. Трагічна загибель українських юнаків, що своєю кров’ю окропили святу землю у боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі, стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну.

«Пам’ятати своїх героїв дуже важливо, адже герої – найкращі сини нації, яких ми втрачаємо. Ми пам’ятаємо їх, вони посідають особливе місце, бо одні з перших віддали свої життя за новопроголошену Українську державу», –  звернувся до суб’єктів пробації  начальник Лебединського районного сектору Анатолій Глух.

Проведення заходу такого формату  виховує почуття патріотизму та  гордості  за свою державу, дає можливість замислитися над тим, яким тернистим бух шлях розвитку нашої країни.

Лебединський районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *