Cтан боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку в місті

Сьогодні під час апаратної наради, проведеної міським головою Олександром Бакликовим, її учасниками було розглянуто питання стану боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку в місті за 2018 рік. Як проінформував присутніх начальник Лебединського відділення поліції Олег Цуріков, протягом звітного періоду на території міста Лебедина скоєно 221 правопорушення, відомості про які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, та за якими відкрито кримінальні провадження.

З 221 кримінального провадження: 36 – невеликої тяжкості, 119 – середньої тяжкості, 63 – тяжких, 3 – особливо тяжкі кримінальні правопорушення.

Незважаючи на вжиті заходи щодо протидії злочинності, протягом року скоєно наступні кримінальні правопорушення: 3 – розбої, на сьогоднішній день 1 злочин розкрито, по 2 триває слідство; 3 – грабежі, злочини даної категорії розкрито та кримінальні провадження з обвинувальними актами направлено до суду; 1 – вимагання, триває слідство; 133 – крадіжки, з них по 93 провадженням досудове розслідування закінчено і вони направлені до суду, по 40 – триває слідство, 47 крадіжок скоєно з проникненням до житла, 17 з яких розкрито; 13 – шахрайств, за результатами розслідування 5 проваджень направлено до суду, по 8 триває слідство; 2 – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, кримінальні провадження направлено до суду; 2 – порушення правил безпеки дорожнього руху, обидва кримінальні провадження направлено до суду; 2 – ухилення від призову на строкову військову службу, триває слідство; 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами (скутерами), один злочин розкрито, по іншому триває слідство, 14 злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів, з яких 13 – направлено до суду, по одному триває слідство; 4 – підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів, по даним провадженням триває слідство; 1 – одержання хабара, кримінальне провадження направлено до суду з угодою про визнання винуватості; 8 – умисне нанесення легких тілесних ушкоджень, 5 злочинів цієї категорії розкрито, по 3 триває слідство; 1 – неналежне виконання професійних обов’язків; 1 – приховування злочину, триває слідство; 3 – грубе порушення законодавства про працю, триває слідство; 2 – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, триває слідство; 5 – умисне знищення або пошкодження майна, триває слідство; 3 – незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів, усі злочини розкрито, кримінальні провадження направлено до суду з обвинувальними актами.

З метою стабілізації криміногенної ситуації у місті проводилися профілактичні відпрацювання, під час яких за місцем проживання перевірялися особи, які перебувають на обліку за немедичне вживання наркотичних засобів, раніше судимі, особи, яким встановлено адміністративний нагляд, формально підпадаючі під адміністративний нагляд, особи, які ведуть антигромадський спосіб життя.  Ці особи перевірялися на причетність до скоєння кримінальних правопорушень, з ними проводиться профілактична робота щодо недопущення скоєння кримінальних та адміністративних правопорушень.

Щомісячно розробляються графіки, згідно яких особовий склад здійснює несення служби з охорони публічної безпеки та порядку.

Наступним учасники апаратної наради заслухали інформацію про роботу зі зверненнями громадян в управлінні житлово-комунального господарства протягом 2018 року. Як повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника управління Роман Гончар, до управління протягом року надійшло 518 звернень. Всі звернення розглядалися оперативно, заявникам надавалися повні, аргументовані відповіді з посиланням на чинне законодавство у встановлені законодавством терміни. Здебільшого зверталися стосовно питань: обслуговування житлових будинків – 8; благоустрій населеного пункту (зокрема, відновлення вуличного освітлення, грейдерування вулиць, ремонт шахтних колодязів а ін.) – 56; зрізка дерев – 106; землевпорядкування – 257; водопостачання, водовідведення – 6; урядова лінія – 12; депутатські звернення – 16; містобудування та архітектури – 21; інші (зокрема, стерилізація безпритульних тварин, відновлення радіомовлення, рух комунального автобуса та інші) – 36.

За звітний період на особистому прийомі у тимчасово виконуючого обов’язки начальника управління житлово-комунального господарства Лебединської міської ради побувало 56 громадян, на всі звернення надані аргументовані відповіді та роз’яснення. Крім того працівниками управління надаються консультації та поради у телефонному режимі. Найбільше громадяни звертались з питань землевпорядкування, зрізки дерев, підсипки та грейдерування вулиць.

Розглянули учасники апаратної наради також питання стосовно стану виконання делегованих повноважень щодо ведення в установленому порядку єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов. За словами провідного спеціаліста відділу комунального майна і приватизації управління економічного розвитку і торгівлі Ніни Павленко, станом на 01.01.2019 у виконавчому комітеті Лебединської міської ради на обліку громадян, які потребують покращення житлових умов на загальній черзі знаходиться 353 сім’ї, із них: у списку першочерговиків – 123 сім’ї, в т.ч. учасників бойових дій – 18, із них 4 учасника бойових дій на території інших держав та 14 учасників бойових дій (АТО); у списку позачерговиків – 42 сім’ї в т.ч. інваліди ВВВ 1 групи – 1 особа, діти-сироти – 27 осіб, учасники ЧАЕС – 7 сімей. Протягом 2018 року на облік стало 4 особи: одинока мати, два – учасники бойових дій та одна дитина-сирота, одна сім’я отримала двокімнатну квартиру (учасник бойових дій на території інших держав та учасник бойових дій АТО).

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *