Затверджено бюджет міста на 2019 рік

21 грудня відбулося перше пленарне засідання сорок четвертої сесії Лебединської міської ради сьомого скликання, під час якого було затверджено бюджет міста на 2019 рік. Начальник фінансового управління Людмила Чичина повідомила, що обсяг доходної частини міського бюджету на 2019 рік обраховано в сумі 241 966,7 тис. гривень, в т.ч. власні доходи загального фонду – 70756,1 тис. гривень, офіційні трансферти – 168 277,7 тис. гривень, доходи спеціального фонду 2932,8 тис. гривень (в т.ч. бюджет розвитку – 140,0 тис. гривень). Прогнозні показники доходів загального фонду міського бюджету на 2019 рік (без трансфертів) у порівнянні з очікуваним виконанням 2018 року збільшуються на 3197,0 тис. гривень, по спеціальному фонду зменшуються на 6 604,9 тис. гривень, так як інші джерела власних надходжень бюджетних установ не плануються. Відсутні трансферти на 2019 рік, що зменшує спеціальний фонд на 2995,0 тис. гривень, надходження до бюджету розвитку також очікуються на 1276,8 тис. гривень менше від очікуваних надходжень 2018 року. Якщо порівнювати доходну частину міського бюджету (по власним надходженням до міського бюджету з урахуванням освітньої, медичної субвенції та базової дотації) з моменту запровадження фінансової децентралізації, тобто з 2015 року, обсяг доходів бюджету міста за п’ять років збільшився більш ніж у 1,9 рази (+66 640,1 тис.гривень).

Обсяг доходів спеціального фонду на 2019 рік пропонується затвердити в сумі 2 932,8 тис. гривень, у т.ч. бюджет розвитку – 140,0 тис. гривень.

У 2019 році на забезпечення здійснення відділами виконавчого комітету Лебединської міської ради, наданих чинним законодавством повноважень по загальному фонду заплановані видатки в сумі 8 470,9 тис. гривень, у тому числі 160,0 тис. грн. – на виконання міських програм: «Висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування в засобах масової інформації в 2019 році» – 130,0 тис.грн., «Програма економічного і соціального розвитку міста» (експлуатаційно-технічне обслуговування апаратури та інших технічних засобів оповіщення та зв’язку цивільної оборони) – 30,0 тис.грн.

Заплановані кошти в сумі 15 тис. гривень на проведення заходів з відзначення в місті державних свят, історичних, пам’ятних дат, визначних подій, передбачених  Програмою економічного і соціального розвитку міста.

На виконання заходів з питань дітей та їх соціального захисту, передбачених Програмою економічного і соціального розвитку міста з міського бюджету передбачаються видатки в сумі 5,3 тис. гривень.

На утримання Лебединського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді передбачено 344,3 тис. грн.

На реалізацію Програми економічного і соціального розвитку міста у справах молоді передбачено 30,0 тис. гривень.

На заходи з оздоровлення та відпочинку дітей передбачається спрямувати 58,2 тис. гривень на придбання путівок відділом молоді та спорту.

На виконання Програми економічного і соціального розвитку міста для проведення спортивно – масових заходів, проведення змагань з футболу, міні-футболу, волейболу, настільного тенісу, шахів, східних єдиноборств та участі міських команд в обласних та всеукраїнських змаганнях передбачається 50,0 тис.гривень, на надання фінансової підтримки футбольній команді «Лебединець» – 50,0 тис.гривень, надання фінансової підтримки громадській організації «Лебединська міська федерація панкратіону України» – 25,0 тис.гривень.

У рамкам Програми економічного і соціального розвитку міста передбачено кошти на забезпечення лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет в сумі 442,8 тис.гривень за рахунок субвенції з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у сфері охорони здоров`я за рахунок коштів медичної субвенції.

Виконання заходів за рахунок цільового фонду передбачено в сумі 50,0 тис.гривень.

Відділу освіти виконавчого комітету Лебединської міської ради на функціонування установ закладів освіти передбачені видатки на утримання 5 закладів дошкільної освіти міста, у яких 908 вихованців, у розмірі 24 640,3 тис. гривень. Видатки на харчування дітей в дошкільних закладах заплановані у сумі 2 205,4 тис. гривень.

На утримання 6 загальноосвітніх навчальних закладів та вечірньої школи для надання якісної освіти 2 576 дітям передбачені видатки в сумі 44 488,9 тис. гривень, в тому числі за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету – 29 964,4 тис. гривень, субвенції на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету – 172,2 тис.гривень, дотації з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету – 3243,2 тис.гривень. Видатки на харчування заплановані в сумі 721,7 тис. гривень. З метою підтримки обдарованих і талановитих дітей  передбачаються  видатки в обсязі 7,2 тис. грн. на виплату стипендії міського голови.

На інші видатки передбачено 1039,6 тис. гривень, зокрема, на встановлення металопластикових вікон в їдальні ЗОШ № 1 – 350 тис.гривень, придбання спеціальних засобів корекції психофізичного розвитку – 60,3 тис. гривень (субвенція на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету).

За рахунок власних надходжень бюджетних установ планується спрямувати на утримання закладів 17,2 тис. гривень, на харчування учнів 1353,1 тис.гривень.

На функціонування центру позашкільної роботи з дітьми (2 290 дітей) передбачається 3 721,1 тис.гривень. На утримання інклюзивно-ресурсного центру, централізованої бухгалтерії, групи централізованого господарського обслуговування передбачається 2 535,7 тис. грн.

На заходи з оздоровлення та відпочинку дітей передбачається спрямувати 153,7 тис. гривень, в т.ч. на оздоровлення в пришкільних таборах – 118,7 тис. грн., на придбання путівок – 35,0 тис. грн.

На утримання дитячо-юнацької спортивної школи передбачається  825,6 тис.гривень.

Заплановані видатки в сумі 127,4 тис.гривень на реконструкцію приміщень міського стадіону «Авангард» по вул. Сумська,14.

На виконання функціональних обов’язків управлінням праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Лебединської міської ради передбачаються кошти в сумі 4 951,9 тис. гривень. На забезпечення діяльності територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) заплановані видатки в сумі 3 342,5 тис. гривень.

У рамках реалізації «Міської програми соціального захисту населення на 2017-2021 роки» передбачено за рахунок загального фонду 805,4 тис. гривень,

На виконання функціональних обов’язків відділу культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради передбачаються кошти загального фонду в сумі 403,7 тис. гривень.

На функціонування школи естетичного виховання дітей, з чисельністю 208 учнів передбачаються кошти загального та спеціального фонду – 2 820,0 тис.гривень (в 2019 році передбачається придбання музичних інструментів на суму 50,0тис.гривень) На функціонування 3 бібліотек передбачаються кошти загального та спеціального фонду у сумі 543,3 тис.гривень.

На функціонування художнього музею передбачаються кошти загального та спеціального фонду в сумі 860,4 тис.гривень.

На функціонування 2 клубних закладів та центру культури та дозвілля передбачаються кошти загального та спеціального фонду в сумі 2 155,3 тис.гривень.

На виконання функціональних обов’язків управління житлово-комунального господарства Лебединської міської ради передбачаються кошти в сумі 1 636,8 тис. грн.

У рамках реалізації «Комплексної програми реформування і розвитку ЖКГ, енергозбереження та охорони навколишнього природного середовища» передбачено кошти: на організацію благоустрою міста в сумі 6 160,0 тис. гривень. (загальний фонд), придбання компактної підмітально – прибиральної машини – 770,0 тис.гривень; на проведення поточного та середнього ремонту доріг – 4 266,2 тис. гривень (загальний фонд); на придбання контейнерів для збору твердих побутових відходів у сумі 85,7 тис. грн. (спеціальний фонд).

Через фінансове управління Лебединської міської ради планується проведення видатків в сумі 21 920,2 тис гривень.

Крім того на виконання обласного положення про розподіл дотації з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету та в зв’язку з відсутністю на території міста закладів, які надають вторинну медичну допомогу, передається  частина додаткової дотації за місцем фактичного надання такої допомоги  в обсязі не менше 15% розподіленої суми, що становить 572,3 тис.гривень Лебединському районному бюджету.

Враховуючи те, що надання медичних послуг жителям Лебединської міської ради здійснюється КУ «Центральна районна лікарня ім. лікаря Зільберника, яка підпорядкована Лебединській районній раді, медична субвенція  з державного бюджету передається районному бюджету на надання медичних послуг та інших програм у сфері охорони здоров’я в сумі 18 998,5 тис.гривень.

Крім цього, депутатським корпусом було розглянуто перелік інших важливих питань.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *