Клуби за інтересами для дітей у книгозбірнях міста

Бібліотека відкриває дитині світ цікавий та прекрасний, знайомить із загальнолюдськими цінностями, розвиває естетичні почуття та нахили до творчого мислення. Працівники бібліотек – творчі особистості, які вкладають у роботу з дітьми усе своє вміння, талант, а також прагнуть щоби їхня праця була цікавою, а після кожного відвідування бібліотеки та проведеного заходу у юних серцях залишався добрий і світлий слід.

Колективи бібліотек мають власні багаторічні традиції, а також застосовують творчі, інноваційні підходи у роботі з любительськими об’єднаннями. При книгозбірнях працюють такі клуби за інтересами: природничо-краєзнавчий «Білий лебідь», ляльковий театр «В гостях у казки», майстерня творчості «Асорті» (бібліотека №1), інформаційно-розвиваючий «Пізнайко» (бібліотека №2).

У роботі з дітьми бібліотекарі прагнуть допомогти розвивати їх творчий потенціал.

У майстерні творчості «Асорті» юні користувачі книгозбірні займаються: ліпленням, вишивкою стрічками, аплікацією, витинанками, тощо. Читацький загал бібліотеки №1 може ознайомитися з оригінальними виробами, виготовленими гуртківцями.

Нещодавно для учнів 1 класу ЗОШ№3 (кл. керівник Наталя Іващенко) у читальній залі бібліотеки №1 відбулася прем’єра лялькової вистави «Зайчикова хатка». Казку представляли учасники лялькового театру «В гостях у казки» – учні 4 класу ЗОШ №3: Софія Лисак, Віка Шатьорна, Катя Піженко, Поліна Тересова, Оля Гордієнко. Дітей зустріла Королева Книга, яка провела екскурсію по царству книг. Пані Казка привітала гостей та пограла з ними у казкову гру-вікторину. Найбільше дітям сподобався піратський капітан Чорна Борода, який подарував кожному «Чорну мітку»-закладку.

  

На чергове засідання клубу «Пізнайко» у бібліотеку №2 завітала сама Королева Осінь. Діти із задоволенням зустрічали красуню, адже вона принесла їм багато подарунків: веселі розваги, золоте листя, смачні яблука та солодощі.

Дуже сподобалася “пізнайкам” – учням 3 класу ЗОШ №5 (кл. керівник Тетяна Драгунова) інформаційно – розважальна програма до Дня збройних сил України «Збройні сили України – слава, гордість, міць країни!». Діти прослухали історичну довідку від бібліотекаря Надії Демченко, читали вірші, завзято брали участь у конкурсах: «Підкорювачі небес», «Потужні легені», «Наш солдат розумом багатий», «Спритні вояки» тощо.

Колективи бібліотек для учасників любительських об’єднань постійно проводять цікаві вікторини, святкові розважальні програми, організовують театралізовані вистави та заохочують дітей долучатись до таких заходів. Запрошуємо всіх бажаючих приєднуватися до нас! З нами цікаво та весело!

Завідуюча міською бібліотекою №1 Світлана Дворницька.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *