Давня героїка української землі

Напередодні свят Покрови Пречистої Богородиці, Дня Українського козацтва та Дня захисника України у стінах бібліотечних закладів міста відбулася низка заходів.

Організовано тематичні книжкові виставки: «От де, люде, наша слава, слава України»,«Де козак там і слава», «Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра», «Їм вклоняється земля Лебединська».

Година мужності «Живе України і слава і воля» та мандрівка в минуле «Подорожуємо козацькими шляхами» пройшли для учнів 4 класу ЗОШ №3 (кл. керівник Тетяна Саричева). Учні дізналися цікаві факти з минулого козацтва, згадали гетьманів та отаманів Запорізької Січі, переглянули літературу на книжковій виставці та мультфільм «Як козаки куліш варили».

Бібліотекар Валентина Гримайло розповіла присутнім про протистояння на Сході нашої держави та земляків – лебединців, які загинули під час бойових дій в АТО.

Четвертокласники із задоволенням взяли участь у козацьких іграх та розвагах «Посвята в козачати», за що були нагороджені солодощами.

Для третьокласників ЗОШ №5 (кл. керівник Тетяна Драгунова) працівники книгозбірні №2 провели урок народознавства «Де козак, там і слава». Школярі дізналися, хто такі козаки, пластуни і характерники, що означає козацька зачіска, козацька грамота тощо. Присутні давали вичерпні відповіді на запитання вікторини юних козачат. На закінчення зустрічі урочисто і виразно учні прочитали вірш-молитву «Помолимося за Україну».

З циклу «Дітям про вічне» для користувачів – дітей в читальній залі бібліотеки №2 пройшла година духовності «Покрова Пресвятої Богородиці».

Юні жителі села Куданівка завітали до бібліотеки №3 на урок історії «Служити Україні вірою і правдою». Присутні здійснили екскурс в козацьке минуле України та згадали героїв нашого часу. А потім діти із задоволенням відповіли на питання народознавчої вікторини, яку провела бібліотекар Катерина Венжега.

Завідувач бібліотекою №1 Світлана Дворницька.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *